0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ČARLS DŽENKINS OTKRIVA: Pričam srpski kad god se ukaže prilika, učim od Stefana i Marka

Objavljeno: 30.11.17 u 12:57

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde za tri godine boravka u Beogradu zavoleo je Srbiju i uspeo da ovlada nekim osnovama našeg jezika.

Popularni „Đenka“ uvek ističe koliki značaj imaju Srbija i Crvena zvezda za njegovu karijeru, a koliko poštuje našu zemlju pokazao je i time što se potrudio da koliko toliko nauči i naš jezik.

Čals Dženkis trenutno nastupa za ekipu Himkija, a društvo u Podmoskovlju američkom beku prave i dvojica igrača sa ovih prostora a u pitanju su naš Stefan Marković i crnogorski internacionalac Marko Todorović. Sa njima se, kako Amerikanac ističe, uvek trudi da govori na srpskom, ne bi li što više usavršio naš jezik.

-Pre nego što sam došao ovamo odigrao sam tri od četiri sezone u Evropi u Crvenoj zvezdi i počeo sam da pričam srpski jezik. Moj srpski nije toliko dobar i stvarno ne mogu da pričam mnogo, ali svaki put kada sa mojim saigračima Stefanom Markovićem ili Markom Todorovićem mogu da biram engleski ili srpski, odgovorim na srpskom samo da bih usavršio stvari koje već znam-, rekao je Dženkins.

Nekadašnji košarkaš Golden Stejta kaže da slušajući Stefana i Marka gleda da upuje što više novi hreči

Kada Stefan i Marko razgovaraju slušam reči koje razumem kako bih došao do suštine o čemu pričaju. Mogu da naučim kada ih slušam, ali svi u timu govore engleski, pa stvarno nema smisla. Na treninzima Stefan može da mi kaže neke stvari na srpskom, kao i ja njemu, ali mislim da mu nije ugodno da to radimo na utakmicama jer ne znam da li stvarno mogu da ga razumem-, kaže Dženkins.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter