1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

AIMPIJEVIĆ PRED REAL: Pokušaćemo da iskoristimo probleme rivala sa povredama i našu trenutnu svežinu

Objavljeno: 30.11.17 u 13:35

Trener košarkaša Crvene zvezde ističe da je njegovom timu dobro došla mini pauza, koja je maksimalno iskorištena da se ekipa osveži pred važne izazove.

Prvi na redu je okršaj u Madridu sa ekipom Reala, koji ih u okviru 10. kola Evrolige očekuje u petak, a ekipa će se put španske prestonice uputiti danas u 18 časova.

Uprkos tome što gostuju jednom od glavnih pretendenata na evropsk tron, crveno-beli žele da pokušaju da prekinu neugodan niz od pet vezanih poraza u Evroligi. Zadatak neće biti nimalo lak, iako je „kraljevski klub“ desetkovan povredama mnogih važnih igrača.

-Utakmica sa Realom treba da nam posluži kao pokazatelj da nastavimo sa napornim radom i da se vidi napredak iz prethodne dve utakmice, u odnosu na viđeno i loše mečeve protiv CSKA i Olimpijakosa. Takođe očekujem da mladi igrači nastave da napreduju i imaju još značajnije uloge. Stiže nam novi mini ciklus u kome nakon Reala, slede Igokea, pa EFES i Cibona u Zagrebu. Prvi put od avgusta i okupljanja smo imali dovoljno vremena da se osvežimo i dobro treniramo što nam je bilo potrebno. Što se tiče Reala, oni imaju svojih problema sa povredama igrača, Ljulja, Ajona, Kuzmića i Rendolfa, ali Real je uvek Real. Brzo su reagovali i doveli Tavaresa, njihove ambicije se ne menjaju, i očekujem Real u najboljem izdanju- istakao je Alimpijević.

Prvotimac srpskog šampiona, Ognjen Dobrić, takođe ističe da ekipa sveža i spremna ulazi u ovaj meč, u kome će prema njegovim rečima igra u defanzivi biti ključ za dobar rezultat.

– Ova pauza nam je dobro došla da se odmorimo, jako treniramo i nadam se, spremimo na pravi način za teško gostovanje Realu. Sjajna ekipa koja u ovom trenutku dosta zavisi od igre Luke Dončića, ali Real je na prvom mestu tim sa puno sjajnih pojedinaca koji su se stavili u funkciju ekipe. Moramo na prvom mestu da odigramo agresivno u odbrani i to je osnova. Vezali smo nekoliko poraza u Evroligi, ali idemo u Madrid bez pritiska, jer protiv Reala u Madridu nemamo šta da izgubimo i želimo da odigramo dobru utakmicu- rekao je Dobrić

Utakmica između Real Madrida i Crvene zvezde na programu je sutra od 21 čas, u madridskoj „Wizink areni“.

0
0

1 Komentara

  1. Nista ti neces pokusati jer ti neznas sta je pokusaj..nadam se da nas neces jos dugo da brukas i da ce se Covic dozvati pamet..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter