1
Vremeplov

FOTO: STARSPORT

GDE SU, ŠTA RADE: Veliki talenat Vojvodine, Zvezdina ‘poluga’ i Muslinov ‘igrač od poverenja’

Objavljeno: 29.11.17 u 00:15

Leo Lerinc je prošao omladinsku školu u Novom Sadu, nagovestio je potencijal na Marakani, da bi karijeru okončao u Vojvodini.

Kada je kao mali započeo karijeru, mnogi su verovali da će Leo Lerinc (42) postati vrhunska fudbalska zvezda, ali su nemiran duh i uživanje u vanfudbalskim stvarima sputali vezistu na putu ostvarenja bolje karijere.

Ekstra talenat kao tinejdžer, iz poznate škole Vojvodine zakoračio je na scenu i u prvom mandatu upisao 47 mečeva uz 11 golova. 

Nesporazum sa rukovodstvom značio je i prihvatanje poziva Crvene zvezde, gde je za tri godine stigao do 85 mečeva, uz devet golova. Sa Zvezdom je 2001. došao do titule, ali i statusa „igrača od poverenja“ trenera Slavoljuba Muslina.

Prvi put je status internacionalca stekao u Sent Galenu, potom je igrao za Metalurg iz Donjecka, španskog drugoligaša Mursiju. Jedno leto je proveo na Kipru u Etnikosu iz Ahne, zatim je igrao za Dinamo iz Bukurešta, da bi se 2007. vratio u Vojvodinu, gde je završio karijeru posle šest meseci.

Opredelio se za ulogu menadžera, a jedan od njegovih klijenada je i Petar Mićin, bivši fudbaler mlađih kategorija Vojvodine, koji je u nedelju dao gol Crvenoj zvezdi.

(Youtube/Spin House)

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter