6
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

VULETIĆ O MOGUĆIM SANKCIJAMA UEFA: Otežavajuća okolnost za Partizan je to što se već nalazi pod uslovnom kaznom!

Objavljeno: 28.11.17 u 20:45

Potpredsednik srpskog šampiona, Vladimir Vuletić, govorio je nešto više o detaljima izveštaja koje je delegat poslao u Nion nakon utakmice sa Jang Bojsom, kao i o moguće posledice po crno-bele.

Slavlje Partizana nakon ostvarenog plasmana u narednu fazu Lige Evrope je već sledećeg dana pokvarila vest o pokrenutom disciplinskom postupnu protiv njih.

Delegat iz Češke je u svom izveštaju crno-belima „natovario“ rasističko ponašanje navijača, upotrebu pirotehnike, blokirane stepenice, utrčavanje publike u teren, kao i to što su se na terenu pojavili neakreditovani mediji.

Već sutradan, generalni direktor Partizana, Miloš Vazura, otkrio je neke bizarne primedbe pmenutog delegata, koji je npr. skandiranje Srbiji okarakterisao kao rasističko ponašanje publike a ulazak u teren dečaka koji skupljaju lopte kao upad publike na teren.

Sada je za „Partizanov vesnik“ pojedine detalje otkrio i potpredsednik Vladimir Vuletić, koji je istakao da klub ima određeni rok da se izjasni o prigovorima delegata.

-Disciplinska komisija UEFA, odnosno Odbor za etičku i rasnu netrpeljivost je cenio izveštaj delegata i dao nam rok od šest dana da se izjasnimo o navodima delegata i predstavnika iz agencije FARE. To je ono što je Partizan imao priliku da iskusi- rekao je Vuletić.

On ističe i da će Partizan do petka poslati svoju odbranu u Nion, nakon čega im ostaje da čekaju konačnu odluku UEFA. Kako potpredsednik crno-belih navodi, otežavajuća okolnost po crno-bele jeste to što se klub već nalazi pod uslovnom kaznom.

-Mi ćemo se svakako izjasniti do petka, nakon toga sledi određena odluka. Nakon te odluke postoji drugostepeni postupak pred Žalbenim većem. Izvesnu otežavajuću okolnost u ovom slučaju čini uslovna kazna koja podrazumeva da Partizan igra bez prisustva publike ukoliko dođe do bilo kakvog rasnog ili drugog povika ili transparenta na utakmicama koje igra u evropskim takmičenjima- rekao je Vuletić, koji je izrazio svoj strah da bi srpski šampion prvu utakmicu nokaut faze u Evropi, nakon 13 godina čekanja, mogao da odigra pred praznim tribinama u Humskoj.

-U ovom momentu neizvesno je prognozirati da li će FK Partizan biti u prilici da svoju prvu utakmicu u eliminacionom delu takmičenja dočeka pred svojim navijačima- zaključio je Vuletić.

0
0

6 Komentara

  1. Mnogi navijači dolaze na utakmice da bi se iživljavali i vredjali druge i imaju podršku kluba i medija. Tako za pirotehniku nema ni reči osude, nego je komentar komentatora utakmice kako je palenje baklji spetakl !

    0
    0
    Odgovori
    • Паљење бакљи није спектакл али претвара позоришну атмосферу у фудбалски спектакл. Даје фудбалу и љубави према клубу на важности уз дозу срчаности и страсти. Слажем се да треба то контролисати и можда да се уведу за продају у ПФК продавници бакље које су без ризика од опекотина и повреда (зарадио би клуб, не би било казни а атмосфера и даље лијепа). Оног трена кад будемо јели хамбургере и пили пиво на утакмицама, мирно сједили и једино аплаузом реметили позоришну атмосферу, тог трена угасите фудбал… уосталом, не дрхте џаба противници кад нам долазе у госте. Причам и о ПФК и о ЦЗВ. А рецимо погледајте атмосферу кад игра Чука… исти примјер су и стадиони широм Европе… навијачи Реала знају да урлају једино кад избаце бијеле заставице што је знак да треба тренер, управа и играчи да лете напоље…

      0
      0
      Odgovori
  2. I posle se glodari busaju da su pametni
    Hahahahahahahahahahah
    Tragicno
    Zao ce mi biti ako budete igrali pred praznim tribinama
    Nadam se i da cemo mi dobiti Keln i zajedno docekati prolece u Evropi jer bi to bilo odlicno za sve!
    Znam da cere se vi radovati ako Zvezda ne rodje grupu, jer ste i suvise prosti da bi shvatili sta to znaci za ssrpski fudbal

    0
    0
    Odgovori
  3. A vala ne moramo ni da igramo kad ovi na jugu moraju da izbace transparent…..i …..jesu li nekome pomogli sa tim….kakva nam je publika tako i igramo

    0
    0
    Odgovori
    • Evo odgovora.Ko sedi tamo u UEFA pa i Srbi prokleti.Imena su Lakovic i Stanković. Ništa čudno kad su u pitanju Srbi

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter