1
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SELEKTOR HRVATSKE BAŠ VISOKO POLETEO: Srbija nije bauk, možemo ih pobediti kad god poželimo!

Objavljeno: 28.11.17 u 18:00

Selektor vaterolo reprezentacije Hrvatske, Ivica Tucak, nakon uspešne godine njegovog tima u kojoj je osvojeno svetsko, ističe da Srbija i nije toliko dominantna kako to izgleda.

Hrvatska je do pomenutog zlata na svetskom prvenstvu u Budimpešti stigla preko naše reprezentacije, koju su nakon velike borbe savladali u polufinalu i tako nam se donekle revaširali za teške poraze u Kazanju, Bogradu i Riju. Ipak Tucak smatra da je i u ovim utakmicama lako moglo da dođe do drugačijeg ishoda, uprko stome što su njegove „barakude“ u njima doživele pravu katastrofu.

-Sećam se tog razgovora u Zagrebu dan pre puta. Govorio sam tada, a tako mislim i sada, one utakmice koje smo od Srba gubili u Kazanju, u Riju, u Beogradu, bile su pune detalja koji su mogli da odvedu utakmicu u sasvim drugačijem smeru. Olimpijsko finale u Riju je moglo otići na…. Znam da je to suludo govoriti kada izgubiš 11:7, ali zaista je moglo biti mnogo drugačije. U redu, ne bi mi možda dobili jer u tom trenutku još nismo zaslužili, ali nije trebalo onako da izgleda. Samo što u onom trenutku mi nismo toliko verovali. U sebe! Danas je drugačije. Biće još mnogo utakmica sa Srbijom, od kojih će jedna otići na njihovu, jedna na našu stranu, ali igrači i ja smo potpuno sigurni da Srbi ne da nisu bauk, nego mi njih možemo da pobedimo kad god to želimo- rekao je samouvereno Tucak za hrvatski „Jutarnji list“.

On ističe da je sada Hvatska ta koja je na vrhu svetskog vaterpola, te da će sve reprezentacije sada juriti da ih odatle skinu.

-Do Tokija će biti još mnogo takmičenja na kojima treba pokazati koliko smo kvalitetni, čvrsti, jaki. Protivnici će nas tek sada čekati još napetije, kao što smo mi svom snagom, srcem i željom hteli i uspeli da maknemo Srbiju sa trona. Sad smo mi ti koje će drugi hteti da maknu- zaključio je selektor Hrvatske.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter