0
Evropske lige

FOTO: lcfc.com

PREMIJER LIGA: ‘Lisice’ kao u šampionskoj sezoni, tandem Vardi-Marez očerupao „Pevce“! (VIDEO)

Objavljeno: 28.11.17 u 22:51

Fudbaleri Lestera ostvarili su veliku pobedu na domaćem terenu, savladavši ekipu Totenhema rezultatom 2:1, u utakmici 14. kola engleskog šampionata.

Večeras kao da se vreme na „King pauer“ stadionu vratilo nešto malo unazad, u sezonu 2015/16, kada je čopor nezaustavljivih Ranijerijevih lisica harao po Engleskoj.

Sve je pomalo podsetilo na šampionsku sezonu Lestera, u kojoj je tandem Dežejmi Vardi-Rijad Marez bio strah i trepet svakog premijerligaša, a ovaj dvojac nam je večeras priredio dva sjajna momenta.

Najpre je Džejmi Vardi u 13. minutu, nakon lepog proigravanja Olbrajtona, umakao iza leđa odbrani londosnkog tima i onako iz trka, sa puno osećaja prebacio istrčalog Uga Lorisa za vođstvo domaćina od 1:0.

Nastavak je doneo otvorenu borbu u kojoj je Totenhem ipak imao veću inicijativu, gde su Dele Ali, Hari Kejn i Deni Roz bezuspešno pokušavali da svoj tim vrate u egal.

Međutim sam finiš prvog poluvremena, tačnije prvi minut njegove nadoknade doneo novi pogodak Lestera, a stralac je bio Rijad Marez. Alžirac je nakon prelepe solo akcije i prodora po desnoj strani, sebi izgradio sjajnu poziciju za šut, sa oko dvadesetak metara od gola Lorisa i po drugi put ga naterao da vadi loptu iz mreže.

I u nastavku je ekipa Maurisija Poketina bila uporna u pokušajima da se vrati u meč, međutim disciplinovana odbrana domaćina im to nikako nije dozvoljavala, sve do 79. minuta kada Hari Kejn nakon asistencije rezerviste Lamele uspeo da probije taj bede i smanji na 2:1.

Ipak to je bilo sve što su gosti uspeli da urade na ovoj utakmici, pošto je do kraja utakmice Lester izdržao pritisak gostiju koji su zabeležili i treći neuspeh u poslednje četiri utakmice Premijer lige.

Druga utakmica koja je odigrana u istom terminu kao i ova u Lesteru, a u kojoj su se sastali Brajton i Kristal Palas, završena je bez pogodaka.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter