0
Fudbal

FOTO: FIFA

FIFA UZ RUSE: Nema rasprostranjenog dopinga!

Objavljeno: 28.11.17 u 18:57

U poslednjih nekoliko godina, tačnije od vesti na nemačkom ARD-u u decembru 2014. godine, pa do danas, Rusija je na neprestanom udaru sporske javnosti zbog afere o „nacionalnom dopingu sportista“, što je rezultovalo oduzimanjem čak 48 medalja sa Olimpijskih igara, od 2002. godine (Zimske olimpijske igre u Solt Lejk Sitiju) pa na ovamo.

Na prošlim Olimpijskim igrama koje su održane u Londonu, sportisti iz Rusije su nastupali pod zastavom Međunarodnog olimpijskog komiteta, i ceo svet je sa pažnjom pratio kako će se situacija dalje odvijati, pogotovo jer se upravo u Rusiji održava Mondijal.

A ako je suditi po FIFA, problema sa te strane ne bi trebalo da bude ni najmanje:

Ne možemo da govorimo o rasprostranjenom dopingu u ruskom fudbalu, jer ga prema našim imformacijama nema, rekla je Fatma Samura, generalni sekretar FIFA.

To se kosi sa informacijama Svetske antidoping agencije (WADA), koja je istakla da se u fudbalu upravo najviše doping i koristi.

Kako je Samura dodala, svi uzorci koji budu prikupljeni na Svetskom šampionatu biće prosleđeni istog dana u Lozanu, gde se nalazi laboratorija.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter