0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA SP: Gruzija nam baš i ne leži, ali kad je mašina proradila pukla je ‘stotka’ (VIDEO)

Objavljeno: 27.11.17 u 22:02

Košarkaši Srbije ostvarili su drugu pobedu u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ovog puta nad Gruzijom rezultatom 105:87.

Ako je neko mislio da će Srbija lako izaći na kraj protiv Gruzije, grdno se prevario. U pitanju je tim koji je više puta dokazao da je kadar da mnogim favoritima pomrsi račune na velikim takmičenjima, ali i ekipa bez par zvezdi koja je naš najjači tim dobila letos na turniru u Grčkoj.

Sada je situacija znatno drugačija, oba tima su veoma izmenjena, tu je i prednost domaćeg terena, ali kada u timu imate igrača poput Majkla Diksona, nije bitno pred čijim navijačima se meč igra.

Dikson je igrač koji u selekciji Gruzije uzima gotovo polovinu šuteva, a kada uđe u seriju, daje samopouzdanje i ostalim saigračima, i teško ih je zaustaviti.

FOTO: STARSPORT

Otprilike tako je bilo u prvoj deonici večerašnjeg susreta, u kojoj je Gruzija u većem delu imala minimalnu prednost, dok naši košarkaši često nisu uspevali da izađu na šut rivalu i to je u velikoj meri iskažnjavano.

Ipak, na drugoj strani, u napadu, na momente smo viđali prepoznatljivu igru pod košem i protok lopte u drugoj deonici, bez obzira što je izmenjen gotovo ceo roster tima Aleksandra Đorđevića.

To je dovelo do potpune egal igre i rezultatske klackalice do odlaska na veliki odmor.

(Izvor: youtube / AM Video7S)

U trećoj deonici smo mini-serijom 6:0 stigli do prve osetnije prednosti od šest poena, a to je probudilo i publiku u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’, koja je večeras bila prisutna u znatno većem broju nego u petak kada je gostovala Austrija.

Naravno, nedostaci u neuigranost potpuno novog tima bila je vidljiva, a kako se Gruzini nisu predavali i dalje smo gledali rezultatsku neizvesnost i pomalo ‘dramu’ u beogradskom ‘hramu košarke’.

Dikson je, pogađao ili ne, neprestano šutirao čak i u trećoj, četvrtoj sekundi napada, a u tome mu se često pridruživao i Markoišvili. Ali, takav stil igre ne može dugo da traje, pa je šut Gruzije u poslednjoj deonici stao.

Ali trojki nije nedostajalo, jer su nišanske sprave konačno namestili ‘orlovi’. Mačvan i Simonović su pošteno izrešetali koš van linije 6,75, pa je i razlika Srbije počela rapidno da raste.

FOTO: STARSPORT

Utakmica je polako otišla u smeru koji su priželjkivali Đorđević i njegovi saradnici, pa smo u poslednjih pet minuta videli rutinsko odrađivanje posla srpskih košarkaša.

Na kraju ubedljivih 105:87, kojim je Srbija prvi krug ovih kvalifikacija završila sa skorom 2-0, a Gruzija ostala bez pobede sa 0-2.

Najefikasniji igrač ovog susreta bio je Majkl Dikson, strelac čak 34 poena, ali su osim njega ‘dvocifreni’ bili samo Bokolišvili sa 14, Belišvili sa 11 i Markoišvili sa 10 poena.

U pobedničkom sastavu bilo je mnogo više raspoloženih igrača – Raduljica je bio najbolji sa 28, Mačvan je imao 18, Stefan Peno 17, a Simonović 12 poena.

Kvalifikacije za SP

Srbija – Gruzija 105:87 (21:21, 23:24, 30:19, 31:23)

SRBIJA: Radanov, Tepić 2, Simonović 12, Mačvan 18, Paunić 8, Lešić, Marinković 5, Raduljica 28, Todorović 8, Peno 17, Đoković 5, Gagić 2.

GRUZIJA: Dikson 34, Rogava, Boisa, Markoišvili 10, Pacacia, Darbaidze, Berišvili 11, Bokolišvili 14, Dvališvili 2, Ckitišvili 6, Bekauri, Bitadze 8.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter