0
Ostali sportovi

ONA JE POKORILA SVET: Jovana Preković osvojila zlato u Jpanu!

Objavljeno: 26.11.17 u 12:30

Srpska karatistkinja Jovana Preković osvojila je danas zlatnu medalju u kategoriji 61 kilogram na Svetskom kupu Serije A u Okinavi u Japanu, pošto je u finalu pobedila Slovakinju Ingrid Sušankovu sa 3:0.

Kako se navodi u saopštenju, karatistkinja kluba „Knjaz“ iz Arandjelovca imala je uspešnu sezonu, pošto je pre zlatne medalje u Okinavi, osvojila Premijer ligu, bronzanu medalju u Roterdamu i zlatnu medalju na seniorskom Evropskom prvenstvu u kategoriji 61 kilogram.

-Ove godine sam postala seniorski prvak Evrope i bila sam najbolja u postojbini karate sporta u Japanu. Osećaj je fenomenalan i nastavljamo dalje sa pripremama za najveći cilj u mojoj sportskoj karijeri, a to je da ponovo dodjem u Japan 2020. godine i da na Olimpijski igrama predstavljam moju zemlju. Mene i mog trenera Roksandu Atanasov čeka veoma težak sistem kvalifikacija za Olimpijske igre ali spremne smo jer želimo da ostvarimo zajednički san, a to je pobedničko postolje na Igrama-, rekla je Preković.

Preković je na početku turnira pobedila domaću takmičarku Moriguči Ajami, zatim Kaup Stefani i Jumi Haju. U četvrtfinalu pobedila je Lejlu Heurtaulti, a u polufinalnoj borbi bila je bolja od višestruke prvakinje Evrope i sveta Alise Bušinger.

Trener Roksanda Atanasov rekla je da je Preković prošla kroz tešku takmičarsku godinu, ali da je „sve izdržala kao pravi junak“.

-Teško je reći šta osećam jer sam doživela da moja učenica pobedi u Japanu tamo gde sam i ja nekada pobedjivala. Jovana je imala je podršku kolega iz karate kluba ‘Knjaz’ i celog tima koji je formiran kako bismo bili spremni za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Ovo su samo stepenice ka Olimpijskim igrama, čeka nas još mnogo teškog i napornog rada-, navela je ona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter