4
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

NEVEROVATNE BELEŠKE DELEGATA UEFA: Klicanje Srbiji okarakterisano kao rasizam!?

Objavljeno: 26.11.17 u 00:25

Navijače Partizana šokirala je vest o novom disciplinskom postupku evropske fudbalske asocijacije protiv njihovog kluba, pogotovo što je tokom utakmice ponašanje na tribinama delovalo kao idealno i za primer.

Ipak tako nije mislio i delegat iz Češke, Emil Ubijas koji je u svoj tefter zabeležio nekoliko primedbi, između ostalog i rasističko ponašanje domaće publike na meču Partizana i Jang Bojsa.

On je povike navijača na stadionu u Humskoj: „Srbija, Srbija“ okarakterisao kao rasističku poruku domaćina, kao i povike „Živela kraljevina Srbija“.

-U izveštaju češkog delegata doslovce stoji: navijači sa južne tribine su propagirali rasizam uzvikivanjem: „Srbija, Srbija…“ i „Živela kraljevina Srbija“. U teren su tokom utakmice ubačene dve petarde, a posle meča su skupljači lopte ušli u teren – prenosi za „Novosti“  Miloš Vazura, koji ne može da se načudi beleškama ovog delegata:

-Kako ono uzvikivanje: „Srbija, Srbija“ može da se podvede pod rasizam. Drugo, naša deca koja skupljaju lopte su posle utakmice ušla u teren, a pošto su i oni deo ambijenta i na neki način učesnici događaja, nikoga nisu ugrozili svojim prisustvom kada je sudija dao znak za kraj. Očekujemo prijavu Disciplinskoj komisiji UEFA, a pošto konačnu odluku očekujemo pre gostovanja Dinamu u Kijevu, opravdano ćemo da se žalimo na neke navode. Tu postoji i elementarnog nepoznavanja istorije. Uzvikivanje imena svoje države ne može biti rasizam- rekao je generalni direktor Partizana.

Delegat je u izveštaj dodao i zakrčene prolaze na južnoj tribini kao i transparent sa natpisom: „Nek je tvojoj majci hvala“, kao i korišćenje ozvučenja kod jednog od vođa navijača.

-Pouzdano znamo da se na nekim stadionima u Evropi tolerišu zakrčeni prolazi na najvatrenijim navijačkim tribinama. Na natpisu na transparentu se nigde ne pominje ime generala Ratka Mladića, kao što se nijednog sekunda nije čulo skandiranje njegovog imena. Zato očekujem samo novčanu kaznu UEFA, jer jedino opravdanje za prijavu delegata nalazim u dve bačene petarde i eventualno zakrčene prolaze na jednoj od tribina – zaključuje Vazura razgovor za“ Novosti“.

0
0

4 Komentara

  1. Pozdrav iz Kanade! Kao vatreni navijac Zvezde , mogu da porucim navijacima i upravi partizana da pasivni nego da presaviju tabak papira i naprave kontra tuzbu: da prijave delegata za nemar i nepoznavanje medjunarodnih standarda ocenjivanja. Nemate sta da izgubite a mozete samo da dobijete. Srecno!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter