0
Košarka

FOTO: FIBA WORLD CUP 2019

KVALIFIKACIJE ZA SP: Hrvati ponovo izgubili, prva pobeda Crne Gore (VIDEO)

Objavljeno: 26.11.17 u 21:58

Danas su nastavljeni mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će se u Kini igrati 2019. godine.

Što se onih nama zanimljivijih parova tiče, Italija je sa 80:64 porazila Hrvatsku, dok je rezultatom 91:67 Crna Gora savladala Belorusiju.

Hrvati su odlično počeli jedan od derbi mečeva dana i bili na pragu dvocifrenog vođstva već tokom prvog kvartala, ali se onda u drugom desio veliki pad. Za 10 minuta druge četvrtine je Hrvatska postigla samo devet poena, što su Azuri iskoristili da se vrate u meč. Hrvatska do kraja meča nije uspela da pronađe pravi ritam, te je upisala drugi poraz nakon što je na startu kvalifikacija izgubila i od Holandije.

Sjajni Amadeo Dela Vale je bio najbolji u timu Italije sa 25 poena, 13 je postigao Abas, a jedan manje Đentile. Darko Planinić je predvodio Hrvate sa 20 poena, a dvocifreni su bili i Krušlin sa 12, kao i Šakić sa 10.

(Izvor: YouTube/FIBA)

A Crnogorci su posle ubedljivog poraza od Španije u Podgorici, ubedljivo porazili Belorusiju u Minsku. Od samog početka je ta reprezentacija ušla bolje u meč i imala veoma dobru prednost tokom prve četvrtine, koja je startom druge postala dvocifrena. Crnogorci su u drugom kvartalu ubacili čak 31 poen i tada se videlo da će Belorusi teško izbeći poraz. Ipak, usledio je blaži pad igre gostiju u drugom poluvremenu, ali je zahvaljujući velikoj zalihi iz prvog poluvremena, Crna Gora ubedljivo pobedila bez većih problema.

Radović je bio najbolji u pobedničkom timu sa 19 poena, a Grin je ubacio 13. Sekulić i Ivanović su imali po 11, dok je Vranješ postigao 10 poena. Na drugoj strani je Liutič bio najbolji sa 18, dok je Meščarakou imao 12 poena.

(Izvor: YouTube/FIBA)

REZULTATI:

Grupa A:

Belorusija – Crna Gora 67:91
Španija – Slovenija 92:84

Grupa B:

Letonija – Švedska 82:73
Ukrajina – Turska 60:67

Grupa C:

Litvanija – Poljska 75:55
Mađarska – Takozvano ‘Kosovo’ 84:76

Grupa D:

Hrvatska – Italija 64:80
Rumunija – Holandija 75:68

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter