Vozač Mercedesa Valteri Botas rekao je da je danas ostvario važnu pobedu u trci Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dabija i da se nada da će sledeće sezone ostvariti bolji plasman od trećeg mesta u šampionatu.

– Ovo je za mene veoma važna pobeda, posle teškog početka drugog dela sezone. Radio sam naporno na svim problemia i bio sam sve bolji u svim segmentima. Ovaj vikend, pol pozicija i pobeda, ne mogu biti srećniji da na ovakav način završim sezonu. Bolid je bio veoma dobar, hvala ekipi, rekao je Botas posle trke.


Botas je danas u Abu Dabiju ostvario treću pobedu u sezoni i treću u karijeri. Drugo mesto zauzeo je njegov klupski kolega Luis Hamilton, a treći je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija.

– Čestitam Luisu na osvojenoj titulu i čestitam Sebastijanu na osvajanju drugog mesta u šampionatu. Ja sam ove godine treći, nadam se da ću sledeće godine biti bolji. Kontorlisao sam tempo i trku i to je lep osećaj. U poslednjih pet krugova sam bio i brži pa sam napravio prednost, naveo je finski vozač.

– Mi Finci ne pokazujemo mnogo emocija, ali to ne znači da ih nemamo. Veoma sam srećan. Imao sam veliku podršku. Ne mogu to mnogo da pokažem, ali dobro se osećam, dodao je Botas.

Hamilton je čestitao Botasu na pobedi.

– Dao sam sve od sebe. Velike čestitke Valteriju, obavio je odličan posao pošto me je zadržao na drugom mestu. Ovde je teško obilaziti. Veoma sam zahvalan ekipi, neverovatni su bili ove godine, čast je trkati se uz njih. Hvala i navijačima, sve vas volim, rekao je četvorostruki svetski prvak.

Fetel je rekao da je Hamilton ove godine zasluženo osvojio titulu.

– Čestitam Valteriju, a velike čestitke i Luisu na ovoj sezoni. Zaslužio je da osvoji titulu ove godine. Teško mi je da kažem, ali bio je bolji. Radićemo tokom pauze i nadam se da ćemo se vratiti jači, rekao je on.

Govoreći o trci, Fetel je rekao da se trudio, da je dobro startovao, ali da nije mogao da popravi plasman.

– Posle tri, četiri ili pet krugova nisam mogao da budem brži i Mercedesi su se odlepili. Od tada sam bio prilično usamljen. Nismo mogli da im pariramo, naveo je četvorostruki svetski šampion Fetel.