0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: PAO srušio ‘kralja’ preokretom u drugom poluvremenu, CSKA slavio u Malagi

Objavljeno: 24.11.17 u 22:50

Košarkaši Panatinaikosa savladali su na domaćem terenu ekipu madridskog Reala, rezultatom 82:80, nakon mnogo uzbuđenja u završnici.

Uprkos tome što je na poluvremenu delovalo da ekipa Pabla Lasa korača ka sigurnom trijumfu, nastavak je doneo buđenje „zelenih“ koji su nošeni Dšejmsom Gistom i Kej Si Riversom u drugom poluvremenu došli do preokreta i velike pobede.

Nakon izjednačene prve četvrtine, Real je u nastavku počeo da pravi značajniju prednost, koja je pred veliki odmor iznosila lepih 54:40.

Ipak početkom drugog dela utakmice kreće šou pog dvojca Rivers-Gist koji su, uz sjajnu timsku odbranu, već nakon sedam minuta igre u nastavku doveli utakmicu u egal (62:62).

Poslednji kvatal doneo je veliku borbu u kojoj je presudila upravo igra u defanzivi grčkog tima, koji u poslednjih 10 minuta jednoj takvoj napadačkoj ekipi kakva je Real dozvolio svega 11 poena.

Poslednji udarac španskom timu zadao je Džejms Gist, koji je sa penala doneo svome timu vođstvo od dva poena, a šut za pobedu je na drugoj strani promašio Trej Tompkins i slavlje u „OAKA areni“ je moglo da počne.

Najefikasniji igrač u redovima pobednika bio je Kej Si Rivers sa 20 poena, a odličnu pomoć imao je u Gistu koji je dodao 17 uz sedam skokova. Veoma zapažen bio je i Nik Kalates sa 12, i osam asistencija

Kod Rela najefikaniji je bio Luka Dončić sa 19 poena, a dvocifreni su bili i Felipe Rejes i Trej Tompkins sa po 12 poena.

Pobedu je večeras zabeležio i moskovski CSKA, koji je na gostovanju u Andaluziji bio bolji od Unikahe, rezultatom 89:80.

Armejci su već do polovine prve četvrtine otišli na dvocifrenu razliku (17:7), ali je tim iz Malage dobrom drugom četvrtinom uspeo da se vrati u igru i dva minuta pre odlaska na poluvreme smanji rezultat na 39:37.

Moskovljani su u drugo poluvreme poneli sedam poena prednosti, ali je treći kvartal doneo novo buđenje domaćina koji sredinom ovog perioda preokreće rezultat u svoju korist 63:57, i u poslednjih deset minuta ulazi sa dva poena viška.

Ipak u poslednjoj deonici  tim Dimitrisa Itudisa je pokazao svoju snagu, postepeno gradio prednost koja je dva minuta pre kraja dostigla 85:76, što je već bilo nedostižno za tim Unikahe.

 Najefikasniji u redovima pobednika bio je Serhio Rodrigez sa 21 poenom, Kori Higins je dodao 14, dok su De Kolo i Voroncevič brojali do 13.

Kod domaćina istakao se Džejms Ougustin sa 18 poena, tri poena manje dodao je Adam Vaščinski, a dvocifreni su bili i Karlos Suarez sa 13, odnosno Rej Mekalum sa 12.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter