0
The Best Of

VREMEPLOV: Divac je zakucavao i izluđivao ‘Šeka’ jugoslovenskom odbranom, a Peđa rešavao Lejkerse (VIDEO)

Objavljeno: 23.11.17 u 23:50

Maestralna partija Bogdana Bogdanovića protiv Los Anđeles vratila nas je 15-ak godina unazad kada su isto to radili Vlade Divac i Predrag Stojaković u dresu Sakramenta.

Već je dosta priča i anegdota ispričano o utakmicama između Sakramento Kingsa i Los Anđeles Lejkersa iz vremena kada su boje ‘kraljeva’ branili Vlade Divac, Peđa Stojaković, Majk Bibi, Kris Veber, a sa druge strane bili Šakil O’Nil, Kobi Brajant, Derik Fišer i ostale legende ‘jezeraša’.

Bogdan Bogdanović noćas je bukvalno zasmejavao sebe, saigrače i navijače sa četiri ‘alej-up’ pasa, nekoliko dalekometnih trojki i ključnim poenima kojima je ‘ponovio istoriju’.

A kako su to radili Vlade i Peđa?

Kao što nije niko do tada. Bili su pravi ‘bum’ u NBA ligi, igrajući ne samo dobro u napadu, već i demostrirajući čuvenu jugoslovensku odbranu, koja je u to vreme tukla i američki ‘drim-tim’.

Ofanziva je bila fantastična. Dokaz tome je i ovo ludo zakucavanje Vlada Divca u jednom od ‘večitih’ derbija Kalifornije.

(Izvor: youtube / Basketball)

Kada govorimo o defanzivi, ovih nekoliko odbrana protiv legendarnog Šakila O’Nila u potnunosti objašnjavaju kako je Divac igrao glavom protiv brda mišića i kilograma ogromnog rivala.

(Izvor: youtube / Basketball)

Napad, odbrana, a nisu nedostajale ni asistencije. Naprotiv, briljirao je u tom segmentu toliko da su ga često smatrali za najboljeg dodavača među centrima. Zato danas Nikolu Jokića u Americi porede baš sa Divcem.

Na jednom meču protiv Lejkersa 2004. godine Vlade je upisao čak 10 asistencija, od kojih su neke bile vanvremenske.

(Izvor: youtube / Mr23MichaelJordan)

A onda dolazimo i do Predrada ‘Peje’ Stojakovića, momka iz Požege koji je imao, jednostavno, neodbranjiv šut. Loptu je izbacivao na čudan način, gotovo iza glave, ali je svaka nalazila put do dna mrežice.

Ko god da je stajao ispred njega, nije mogao da stigne ni blizu njegovih dlanova i lopte, koja po pravilu do koša putuje kao večnost i ulazi baš tamo gde je Peđa pošalje.

Tako su mu se ‘ruke’ neretko upalile baš protiv Lejkersa, a 2004. godine je ‘jezerašima’ ubacio 37 poena, uz trojke 7/11, dovodeći do ludila i rivala, ali i komentatore.

Znate li koliko igrača je bilo u stanju da se ovako poigra i preokrene klub iz Los Anđelesa?

(Izvor: youtube / VCmysterio619)

A sada se istorija ponavlja…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter