0
Evrokupovi

JERMAKOVIČ PRED ZVEZDU: Samo nam pobeda pravi posao, znamo kako do nje!

Objavljeno: 22.11.17 u 17:55

Trener Beloruskog šampiona, Aleksandar Jermakvoič, nada se da bi prednost domaćeg terena mogla da presudi u meču sa crveno-belima

Za ekipu BATE-a ova nedelja je ključna u sezoni, pošto ih uz utakmicu sa Crvenom zvezdom u borbi za to drugo mesto koje garantuje narednu fazu u Ligi Evrope, za vikend očekuje i poslednja utakmica domaćeg šampionata, protiv Gorodelja, gde još uvek imaju šansu da osvoje titulu.

Prvo pitanje treneru domaćina s toga je glasilo koja od ove dve utakmice po njemu nosi veći značaj?

-Obe utakmice su nam jednako važne. Pravilo u svetu fudbala je da je najbitnija utakmica – prva. A pred nama je Crvena zvezda. Sad samo o njoj mislimo. Nema smisla da sad razgovaramo o Gorodeji, iako smo shvatili da je i taj susret od velike važnosti za nas- rekao je Jermakovič, koji pred utakmicu sa crveno-belima ima prilično dobru situaciju u timu.

-Jedina dilema je Igor Staševič, povredu vuče još od duela sa Nemanom, neizvesno je da li će igrati. Ima vremena da odlučimo. Svi ostali su u stroju i jedva čekaju meč sa Zvezdom.- rekao je trener BATEA, koji ističe da je na raspoloženje njegovog tima utiče i kiks Šahtjora, koji ih je ostavio u trci za titulu prvaka Belorusije.

-Kad sve ide prema planu onda to i igračima i trenerima ubrizgava dodatnu injekciju samopouzdanja. Kao i celom klubu. Takvi događaji mogu da nam donesu samo plus- rekao je Jemakovič koji ističe da bi faktor domaćeg terena mogao biti presudan u susretu sa Zvezdom.

-Mislim da će taj detalj imati uticaj. Valjalo bi da iskoristimo prednost kakvu pruža domaći teren. Pozivam sve kojima je stalo do BATE-a, da dođu na Borisov arenu i podrže ovaj tim. Kad smo zajedno, osećamo se ugodnije. Moramo da damo gol više od rivala. Imamo ideju, znamo kako da ispunimo taj zadatak, to mora da ostane u našoj kuhinji- rekao je trener beloruskog tima koji nije krio uzbuđenje pred meč sa srpskim timom.

-Moram reći da sam uzbuđen. Ovaj meč određuje da li prolazimo grupu ili ispadamo. Ostajemo u trci za drugo mesto, jedino ako pobeduimo. Preostala dva ishoda nas ne bi zadovoljila. Nadam se da možemo da pobedimo u obe utakmice ove nedelje- zaključio je Aleksanar Jermakovič.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter