0
Fudbal

DONETA ODLUKA: Postecoglu odveo Australiju na Mundijal i podneo ostavku

Objavljeno: 22.11.17 u 11:32

Dosadašnji selektor fudbalske reprezentacije Australije Angelos Postecoglu podneo je danas ostavku na tu funkciju, iako je sa nacionalnim timom izborio plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine u Rusiji.

On je na konferenciji za novinare rekao da voli da trenira „ove momke“, ali je odluku doneo „instiktivno, jer misli da je pravo vreme za njega, igrače i savez“ da dodje do promene.

– Bila je ovo teška odluka. Nije ovo kraj kakav sam predvideo. Uvek ću imati neki osećaj nezavršenog posla, ali to bi najverovatnije bio osećaj u svakoj situaciji kada bih napustio reprezentaciju, rekao je Postecoglu koji je 2013. godine preuzeo nacionalni tim od Nemca Hoglera Osjecka.

Australija je do plasmana na Svetsko prvenstvo došla preko interkontinentalnog baraža pobedivši Honduras, pošto prethodno u azijskim kvalifikacijama nije uspela da izbori direktan plasman.

Postecoglu je kazao da mu je bila čast da bude selektor Australije, s kojom je takodje 2014. godine učestvovao na Mundijalu u Brazilu i osvojio Kup Azije 2015. godine.

Novinari su ovog 52-godišnjeg trenera upitali kada je doneo odluku da podnese ostavku.

– Najverovatnije odmah posle prošlonedeljne utakmice protiv Hondurasa… Onda sat vremena kasnije izvršni direktor Saveza Dejvid Galop me je ubedio da to ne uradim, da bih opet posle sat vremena promenio stav… Pet piva kasnije nisam znao gde sam i šta bi trebalo da uradim, rekao je Postecoglu.

Australije je tako, posle Srbije i Saudijske Arabije, postala treća zemlja, koja je ostala bez selektora koji ih je doveo do Mundijala u Rusiji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter