in , ,

ŠOK: Dve velike šampionke rekle zbogom Zvezdi!

Dve proslavljene srpske sportiskinje rešile su da napuste crveno-belu familiju i sreću potraže na nekom drugom mestu.

Kako Blic saznaje, srpska legenda u streljaštvu i trofejna streljačica neće se više takmičiti pod grbom Crvene zvezde. Reč je o Jasni Šekarić i Zorani Arunović. Prva se na takvu odluku odlučila posle 25 godina provedenih u ‘Ljutice Bogdana’, a druga posle 15 godina. Jasna Šekarić odlučila je da se preseli u klub Ušće, dok će Zorana sa sestrom Jelenom i trenerom osnovati svoj klub.

Jasna je više puta proglašavana za najbolju sportistkinju Jugoslavije, Hrvatske, SCG i Srbije. Čak tri puta, 1990, 1995. i 2005, bila je proglašavana za najuspešnijeg strelca u svetu, a 2000. Međunarodna sportska streljačka federacija ju je proglasila za najboljeg strelca sveta 20. veka. U karijeri je osvojila preko 90 medalja. Najveći uspeh bilo joj je zlatno odličije na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine.

S druge strane, Zoranin najveći uspeh je svetska titula iz Minhena 2010, kao i evropska iz Maribora 2017. Na Evropskom prvenstvu 2004. u Đeru zajedno sa ostalim članovima juniorske reprezentacije osvojila je srebrno odličje u disciplini vazdušni pištolj, a 2005. u Estoniji bronzu. Takođe, 2006. na Evropskom juniorskom šampionatu u Moskvi pojedinačno i ekipno – zlatnu medalju, kao i ekipnu juniorsku bronzu i pojedinačno zlato (malokalibarski pištolj) na Svetskom prvenstvu u Zagrebu.

Autor: Redakcija

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

NEMANJA BJELICA: Sin mi je Srbin, naša deca su čvršća!

GDE ĆE BICIKLOM NA RUSIJU: Nikola Jokić nokautirao Dejvisa (VIDEO)