FOTO: Facebook
in , ,

‘PENZIJA’: Danica Patrik završava karijeru

Američka automobilistkinja Danica Patrik objavila je danas da će naredne godine, posle trka u Dejtoni 500 i Indijanapolisu 500 završiti karijeru.

Patrik je rekla da joj je nekoliko meseci bilo potrebno da shvati da je njena karijera završena i da je razmišljala gde će voziti poslednju trku.

– Ništa ponudjeno me nije oduševilo, ali sam pre tri nedelje pomislila, zašto da se ne povučem na Indi 500. Do kraja maja ću završiti sa trkama. Planiram da učestvujem na Indiju, a zatim sam završila – navela je 35-godišnja Patrik, koja se rasplakala na konferenciji za medije.

Jedna od najboljih automobilistkinja svih vremena nije želela da kaže za koju ekipu će voziti u poslednje dve trke u karijeri.

Ona je 2013. godine postala prva žena koja je osvojila pol poziciju u trci u Dejtoni 500, a najbolji rezultat joj je osmo mesto u toj trci iste godine. U Indiju 500 se takmičila d 2005. do 2011. godine, a najbolji plasman joj je treće mesto 2009. godine, što je najbolji plasman jedne žene u istoriji.

Patrik je jedinu pobedu u seriji Indikara ostvarila 2008. godine u Japanu.

Ona je rekla da će se posle poslednje trke u karijeri posvetiti svojim poslovima, pošto ima vinariju u Kaliforniji i svoju liniju sportske odeće.

Patrik je trenutno 27. u ukupnom poretku Naskar kupa.

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

NBA: Novi dabl-dabl Jokića, Bjelica dobar, Bogdanovo veče za zaborav (VIDEO)

NEMANJA BJELICA: Sin mi je Srbin, naša deca su čvršća!