Korektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Tijana Bošković, proglašena je za najbolju igračicu Evrope u 2017. godini, na tradicionalnoj “Gala večeri” CEV, koja je danas održana u hotelu Ric – Karlton u Moskvi.

Nagrada je potpuno očekivano i zasluženo došla u ruke naše odbojkašice, koja je predvodila reprezentaciju Srbije do zlata na šampionatu Evrope održanog krajem septembra u Azerbejdžanu. Na ovom turniru, Boškovićeva je proglašena i najboljom igračicom.


Srpskoj odbojkašici, koja nije mogla da prisustvuje svečanosti u Moskvi, sutra će na meču turskog šampionatam između njenog Ezačibašija i Fenerbahčea, nagradu uručiti predsednik CEV, Ozkan Mutlugli.

Još jedno priznanje došlo je na adresu Srbije i to muške selekcije, koja je po mišljenju čelnika evropske odbojkaške asovijacije odigrala meč godine, sa reprezentaciju Poljske u Varšavi, pred 65. 407 gledalaca.

“Orlovi” Nikole Grbića su ovaj meč dobili rezultatom 3:0, a na kraju su došli do bronze na 30. šampionatu “Starog kontinenta”.