0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Štutgart posle sedam godina srušio Dortmund i produbio njihovu krizu!

Objavljeno: 17.11.17 u 22:29

Fudbaleri Štutgarta savladali su na domaćem terenu ekipu Borusije rezultatom 2:1 (1:1), u prvoj utakmici 12. kola nemačkog šampionata.

Tako su „Milioneri“ zabaležili i četvrti poraz u poslednjih pet utakmica i posle ovog kola im preti žestok pad na tabeli. Ekipa Petra Boša je u ovoj utakmici delovala prilično bezidejno u napadu bez suspendovanog Obamejanga i povređenog Kristijana Pulišića i na kraju su ponovo ostali „kratkih rukava“.

Prvo poluvreme, na „Mecedesbenc areni“, proteklo je u jurnjavi Dortmunda za izjednjačenjem, pošto su u ranoj fazi utakmice, nakon velikog nesporazuma Bartre i golmana Burkija, praktično poklonili poklonili gol „Švabama“. Strelac je bio Čadrac Akolo u šestom minutu utakmice.

Nastavak je protekao u inicijativi gostiju, koji su pokušavali da do odlaska na odmor dođu barem do rezultatskogg poravnaja, a za to su imali nekoliko vrlo dobrih šansi pre svega preko Jarmolenka i u dva navrata preko Maria Gecea, međutim na visini zadatka je bio golman domaćina Zeler.

Ipak u poslednjim trenucima poluvremena, ekipa Petra Boša je uspela da dože do izjednjačenja, nakon što im je defanzivac Štutgarta, Bendžamin Pavard, učinio uslugu i nespretno u svom šesnaetercu, rukom zaustavio pokušaj centaršuta Gecea.

Odgovornost na sebe je preuzeo Andre Širle ali je njegov udarac pročitao golman domaćina. Ipak situaciju je spasio Maks Filip, koji je odbitak poslao pod prečku i u poslednjim sekundama prvog poluvremena rezultat vratio u egal.

Početak drugog poluvremena doneo je identičan scenario kao i start utakmice, gde je Štutgart već posle pet minuta igre stigao do novog vođstva.

Strelac je bio Josip Brekalo, koji je nakon odličnog dubinskog pasa Ozčana povukao loptu dobrih 50 metara, izlomio odbranu Borusije i doneo domaćinu vođstvo od 2:1.

Posle ovog pogotka Štutgart se uglavnom skoncentrisao na odbranu svog gola i vrebao šansu iz kontre, dok Dortmund baš i nije imao neku ideju u napadu.

U 71. minutu „Milioneri“ su uspeli da postignu pogodak preko Jarmolenka, ali je on opravdano poništen zbog igranja rukom Ukrajinca.

U finišu meča su dobre šanse da „zatvore“ ovu utakmicu imali Asano u 80. i Brekalo u 85. minutu, ali verujemo da su na kraju bili i više nego zadovoljni i sa pobedom od 2:1, prvom nakon sedam godina protiv ekipe Dortmunda.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter