3
Fudbal

FOTO: STARSPORT

BLIŽI LI SE KRAJ POTRAZI: Reprezentativci Srbije izabrali selektora za Mundijal!

Objavljeno: 16.11.17 u 19:29

Nakon smene selektora Slavoljuba Muslina špekulisalo se o dosta kandidata koji bi mogli da ga zamene, međutim najveći deo njih je u međuvremenu precrtan.

Kako Fudbalski savez Srbije za sada ne može da pronađe rešenje za klupu reprezentacije, „Informer“ piše da su stvar u svoje ruke preuzeli igrači i predložili rukovodstvu svog kandidata.

Naime prema pisanju pomonutog lista, naši reprezentativci su oduševljeni načinom rada Mladena Krstajića, koji ih je kao vršilac dužnosti selektora vodio na azijskoj turneji, u mečevima sa Kinom i Južnom Korejom.

– Igrači su oduševljeni Krstajićem. Atmosfera u ekipi je čak i bolja nego što je bila kod Muslina. Postojala je doza straha kako će igrači reagovati posle odlaska bivšeg selektora, ali kompletan utisak posle azijske turneje je izvanredan. Krstajić ima ogroman autoritet kod igrača, i kod starijih i naročito kod mladih, a pošto je bio reprezentativac, učestvovao je i na Svetskom prvenstvu 2006, on vrlo dobro zna kako treba da postupa sa fudbalerima – kaže izvor „Informera“ iz FSS.

Ovaj izvor je takođe dodao i da se Krstajić na mečevima u Aziji takođe pokazao dobro i na stručnom planu, te da i pored nedsotatka nekog trenerskog iskustva za sada ima najveće šanse da vodi tim u Rusiji.

Javne pohvale na račun Krstajića izneli su i kapiten „Orlova“, Branislav Ivanović, kao i fudbaler Torina, Adem Ljajić. Oni su ističu da je vršilac dužnosti selektora obavio sjajan posao u prethodne dve sedmice i da je pokazao potencijal.

– Krstajić je prvi selektor sa kojim sam igrao. Trener se vidi i pokaže u prvih sedam dana rada sa ekipom. Mislim da Krstajić ima potencijal da vodi ovu selekciju, bio je sa nama prethodne dve godine, poznaje sve. Promenili smo i sistem igre, ali znamo način treninga, način razmišljanja i ja mu želim mnogo uspeha – istakao je Ivanović, a sličnog mišljenja je i Ljajić, koji je takođe naveo da ne bi imao ništa protiv da ih Krstajić povede na Mundijal.

0
0

3 Komentara

  1. A sta je majstor hte oda kaze? E, bobi,bobi…hm!
    =====================================
    A sada o Krstajicu…
    Covek od velikog integriteta, iskustva igranja i rada sa velikim trenerskim imenima. Veoma radan, posvecen,zeljan uspeha kao takvog, ima autoritet i harizmu igraca velikog formata a ume da pridje igracima na pravi nacin bez podcenjivanja i pravljenja samo broja u timu.Ume da pridje grupi na treningu iz u salu ili vic podstakne ih na bolji rad.Pokupio je i znanje dosadasnjeg selektora i svih saradnika sa kojim nastavlja rad.Nije pocetnik u ovoj grupi,samo nastavlja rad gde je i stao odlaskom Muslina.Vrlo inteligentan, nadprosecno razume igru, blagovremeno intervenise u igri a ne kao Ljubinko!. Ima osecaj za momenat kad uvesti mladog igraca.Iskustvo kao sportskog direktora u Partizanu mu je veoma bitno jer zna prosecan psiholoski profil srpskog igraca.Poznaje odnose u Savezu i njjegove ciljeve,prihvata ih i glumi slobodnog strelca,sto je veoma bitno . Zbog svega navedenog mislim da je on najbolje resenje iako bas i nemam razloga da ga posebno gotivim. Nije mi ni rod ni pomozi bog, sve gledam kroz interes srpskog fudbala. .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter