2
Evrokup

FOTO: STARSPORT

POTPUNO POREMETIO EKIPU: Muta Nikolić žestoko kritikovao Samjuelsa, Pecarskom ‘daje blanko da igra’…

Objavljeno: 14.11.17 u 22:44

Trener Partizana posle poraza od Albe govorio je o ‘dečijim bolestima’ njegovih igrača i Amerikanaca u ekipi, pre svih Samarda Sajmuelsa.

Nikolić je posle meča bio vidno nezadovoljan, posebno posle dobrog meča protiv Mega Bemaksa pre tri dana i očekivanog nastavka u istom ritmu.

 Večeras je Partizan bio daleko slabiji u defanzivi, a ta letargija se prenela i na napad.

– Nemam šta mnogo da kažem, stigao nas je umor i nismo bili pravi večeras. Išao je ritam na bolje, ali večeras nismo odigrali ništa. Katastrofalna odbrana, najgora koju smo odigrali do sada i to protiv jednog od najboljih timova – rekao je Nikolić na početku obraćanja medijima.

Da li je Partizan u stanju da igra bolju odbranu?

– Generalno svi loše igraju odbranu. Nisu obučeni za to. Kada se nešto dogovorimo, mi to uradimo na jedan način, da ne branimo ispod, pa se oni zakače za blokadu. Nije takva koncepcija bila. Neću da komentarišem individualno igrače, ali uticaj imaju neiskustvo, mladost, nemaju stav… Uopšte nisam ja problem, ekipu sam pravio i nismo za Evropu. Mi skupljamo iskustvo ovde. Nisam problem u smislu da odem, da dođe neko drugi. Partizan ima problem, a ne trener – objasnio je iskusni stručnjak.

FOTO: STARSPORT

Večeras je malo toga funkcionisalo u igri Partizana, pa čak i izvođenje lopte iz auta u pojedinim momentima.

– Oni samo zovu jedan aut, a navežbali smo ih dosta. Obrukali smo se, par puta nismo mogli da izvedemo. Ne pravimo blokove i demarkacije, dečije bolesti. Pa nama su i stariji momci neiskusni, i ovi od 23 godina Andrić, Gavrilović… Oni su bili ‘bekapovi’, a sada hoćemo da budu nosioci igre. Svi oni imaju po 15 minuta, neko možda malo više. Zato sam doveo ova dva plejmejkera da razigravaju, a oni u Evropi igraju za statistiku. Mi hoćemo koš vise, a ne to. Protiv Mege smo imali odličnu odbranu, veceras slabo – rekao je, a zatim je ‘opleo’ po Samardu Semjuelsu:

– Totalno nas je poremetionovaj centar sto smo ga doveli. Ne moze da brani, da trci, nespreman je… Ne moze u ritmu pet minuta da trci.

Javnost smatra da Marko Pecarski zaslužuje veću minutažu…

Pecarski je dete 2000. godište, ja ga menjam da ga odmorim. Dajem mu ‘blanko’ da igra, nije problem. Ali ne može da trči. Što bih ga menjao, pa ja volim da on igra. Kroz celu karijeru guram mlade momke. Opredelio sam se za njega i Vanju kao mladog lidera. I Vanja je bio ‘bekap’, a sad igra po 35 minuta. Kakav je takav je, moramo da napravimo igrača od njega – zaključio je Nikolić.

FOTO: STARSPORT

Trener Albe Aito Garsija bio je zadovoljan lakom pobedom na neugodnom terenu.

– Igrali smo promenljivo, nekada dobro, a na momente i ne baš. Mogu biti zadovoljan pobedom, falilo nam je koncentracije u nekim momentima. Bilo smo na boljem nivou od Partizana i zadovoljan sam što nam ova pobeda otvara vrata u narednu fazu Evrokupa.

Stefan Peno?

– Zadovoljan sam njegovim napretkom i pristupom igre. Dobro koristi minute u Albi jer je uglavnom igrao za mlađi tim Barselone – izjavio je Garsija.

Iz dvorane ‘Aleksandar Nikolić’ – Petar Lazić

0
0

2 Komentara

  1. Poremetio je i drzavu…sa tuplijom od 400 000 jura….alooo bre posteni,avangardo i svi vi koji se bavite stvaralastvom dosta vise prevare i otimanja….institucijo-prostitucijo…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter