Miodrag Pantelić je ekstra plaćen pri selidbi na ‘Marakanu’ i zatim je otvorio vrata našim igračima u Kini.

Kao ekstra talentovan napadač iz škole Vojvidine, Miodrag Pantelić (44) je brzo došao na scenu, a onda je ekstra plaćen za srpske uslove i preselio se u Crvenu zvezdu. Proveo je četiri godine na ” Marakani” osvajao trofeje i 2000. godine odlazi u Dalien. Igrao je dobro i otvorio je vrata Kine našim igračima, ali je odlučio da dođe bliže kući i obuče dres Levskog. U Sofiji mu je išlo dobro, pa ponovo odlazi na Daleki istok u ekipu Sichuan odakle ponovo odlazi u Dalijen sa kojim osvaja titulu šampiona.


U klubu su odlučili da menjaju strance i usledio je povratak na šest meseci u Vošu, pa nova epizoda u Pekingu. Posle završene kineske misije, popularni Panta se 2007. godine vraća u matični klub, gde je posle dve sezone okončao igračku karijeru. Upisao je 436 mečeva i postigao 106 pogodaka.

Sa terena se seli u diroktorsku fotelju i obavlja poslove vezane za sportski sektor, ali pre par godina odlučuje se da bude trener i brusi talente u kadetskoj selekciji Vojvodine. Ide mu dobro u radu sa decom i nastavlja svoju misiju u Veterniku.