0
Evropske lige

SUROVO ISKREN: Biševac objasnio Francuzima zašto Srbi ne osećaju pritisak kao i svoj odnos prema Zvezdi

Objavljeno: 13.11.17 u 21:30

Neladašnji fudbaler Crvene zvezde, Milan Biševac, je u vrlo zanimljivom intervjuu za francuske medije otkrio neke pojedinosti iz svoje karijere.

Srpski defanzivac je najveći deo svoje internacionalne karijere proveo u francuskim klubovima, nastupajući za Lans, Pari Sen Žermen i Olimpik iz Liona i upravo je u Ligi 1, gde i sada nastupa za Mec, stvarao svoju reputaciju.

Francuski portal „sofoot.com “ napravio je zanimljiv intervju sa Milanom Biševcem, u kojem je naš fudbaler otkrio mnoge zanimljive stvari a između ostalog i kako su okolnosti koje su vladale u bivšoj Jugoslaviji, tokom devedesetih godina, uticale na ovdašnje ljude, prevashodno sportiste.

– Nama su bombe padale na glavu, zato mi dobro podnosimo pritisak. Recimo u fudbalu. Kada pogledate kroz kakve smo poteškoće prošli u životu ovo mu dođe kao „mačji kašalj“. Gledali smo prizore kakve nismo mogli da zamislimo, slike koje ostaju u glavi za ceo život. Danas gledamo na život drugačijim očima. Ne plašimo se ničega i guramo napred. Zato volim Francusku i ponekad se zapitam da li vi znate koliko ste srećni što živite u takvoj državi? Čak i samo zbog fudbala. U Srbiji je mnogo drugačije, čak i sami stadioni.Ako ne računamo dva ili tri kluba, tereni i organizacija, nije to to. Zato mnogi ljudi u Srbiji gledaju da uspeju u životu baš preko fudbal. Zato su između ostalog i navijači zahtevni- rekao je Biševac.

Nakon toga nekadašnji defanzivac Zvezde je napravio paralelu između pritiska koje je nosilo igranje u prebogatom Pari Sen Žermenu i onog koji nosi igranje za najtrofejniji srpski klub.

-Tu je situaciji slična, jednostavno nemaš pravo da gubiš utakmice. Ako imaš dva poraza zaredom, to postaje ozbiljno. Pritisak je konstantan. A sve je to još izraženije pred derbi protiv Partizana. Dođeš na trening, odeš u svlačionicu i tamo te navijači čekaju. Dvadeset momaka od po 120 kilograma, ti slušaš i to je to. Ne govoriš, gledaš dole i prilično si dobro motivisan za meč. Zato dobro podnosim pritisak i on mi se sviđa. Pomaže mi da budem maksimalno fokusiran- objasnio je Biševac koji je za kraj otkrio svoj odnos prema Crvenoj zvezdi:

– Od detinjstva sam maštao da igram u Zvezdi koja će zauvek ostati moj klub. Ipak finansijski uslovi koji vladaju u Srbiji teraju igrače da rano odlaze u inostranstvo i životno se obezbede. Nakon utakmice sa Milanom, koju sam dobro odigrao, pojavila se ponuda Lansa i to je bilo to-, zaključio je Biševac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter