1
Fudbal

ŠOK: Italija posle 60 godina ne ide na Mundijal, kakav oproštaj za Bufona

Objavljeno: 13.11.17 u 22:50

U revanš utakmici baraža za Svetsko prvenstvo Italija je na svom terenu odigrala samo 0:0 sa Švedskom, a posle pobede ‘tri krune’ u Stokholmu 1:0 jasno je ko će u Rusiju.

Senzacija! Posle 60 godina Italija neće igrati na Mundijalu. Poslednji put se to dogodilo 1958. godine, kada je upravo Švedska bila domaćin prvenstva. Samo 0:0 na ‘San Siru’ za suze i za bol.

Napadala je Italija od prvog minuta. Veliku šansu imala u 27. kada je Kandreva šutirao preko gola. Još bolju imao je Florenci u 45. minutu, ali je Olsen sjajno odbranio. Isti igrač je pokušao i u 54.minutu, ali ovoga puta neprecizno. Fudbaler Rome bio je ubedljivo najraspoloženiji, ali je i u 67.minutu Olsen izašao kao pobednik. Poslednju šansu u 87. minutu imao je El Šaravi, ali bez promene rezultata.

Na kraju 0:0, Italija više od 180 minuta nije uspela da postigne gol i zasluženo posle 60 godina neće igrati na najvećoj svetskoj fudbalskoj smotri. Šveđani hoće, iako su napravili smenu generacija i preboleli odlazak u penziju najboljeg – Zlatana Ibrahimovića.

Tužan kraj za ‘azure’, kakav oproštaj za velikog gospodina Đanluiđija Bufona.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter