0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

BUNJEVČEVIĆ: Nekima naš uspeh smeta, neće menadžeri sastavljati tim

Objavljeno: 13.11.17 u 17:52

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije je govorio o tome da i pored dobrih rezultata ima onih koji nisu zadovoljni.

Pogotovo kada se radi o atmosferi koja je nastala posle odlaska Slavoljuba Muslina sa kormila našeg nacionalnog tima.

Kako je Goran Bunjevčević rekao, nekima smetaju uspesi fudbalske reprezentacije Srbije koja se kao prvoplasirana u svojoj grupi plasirala na Mundijal.

– Izgleda da nekome, ne bih rekao mnogima, ali da pojedincima smeta što se reprezentacija Srbije plasirala na SP u Rusiji. I ne samo to, smeta im i što mlada reprezentacija ima odlične rezultate u grupi. A osporavali su Đorovića, koliko se sećam, takođe. Mlađe kategorije su opet veoma uspešne, ali da krenemo redom sa rezultatima koji su ostvareni od septembra ove godine:

1. Srbija se plasirala kao prva u grupi na Svetsko prvenstvo
2. Mlada selekcija je prva u grupi sa četiri pobede iz četiri utakmice
3. Selekcija do 19 godina prošla prvi krug kvalifikacija
4. Selekcija do 17 godina prošla prvi krug kvalifikacija
5. Ženska selekcija do 17 godina prošla prvi krug kvalifikacija
6. Ženska selekcija do 19 godina prošla prvi krug kvalifkacija
7. Futsal reprezentacija je učesnik EP u Sloveniji, rekao je Bunjevčević.

Potpredsednik FS Srbije je ironično poručio toj grupi ljudi da rezultati nisu bitni, ali da Fudbalski savez Srbije radi jedan veoma dobar posao i nastojaće da tako bude i u budućnosti.

– Rezultati sada izgleda više nisu važni. Do pre godinu dana svi su govorili kako nemamo šta da tražimo u kvalifikacijama, da ćemo opet ostati bez plasmana na veliko takmičenje, a sada je sve to nevažno. Ovde se radi o tome da se napadi pojedinaca zasnivaju na činjenicama da menadžeri više ne mogu da sastavljaju tim, kao što su to činili ranije. Zbog toga smo, između ostalog, postigli zapažene rezultate u poslednjih godinu i po dana. U FS Srbije ne postoji haos, ne postoji privatizacija, niti bilo šta od onoga što se u negativnom kontekstu pojavljuje u javnosti. Rezultati su očigledno merilo uspeha ili neuspeha samo kad ih nema. Oni koji žele, sigurno nas neće destabilizovati. Nastavićemo da radimo, zato što za razliku od mnogih, mi ipak imamo rezultate koji stoje iza nas, izjavio je Bunjevčević.

Goran Bunjevčević je potvrdio pisanje HotSporta da će se do kraja godine znati ime novog selektora Srbije, kao i da naša zemlja sada nema selektora već samo vršioca dužnosti.

– Ne znam kada se pojavila izjava bilo kog funkcionera FS Srbije da se pregovara sa bilo kim oko angažmana. Činjenica da nismo razgovarali ni sa jednim kandidatom jasno govori da onda niko nije ni mogao da odbije poziciju selektora, kad nikome nije ni ponuđeno. Uskoro ćemo sesti i pričati sa onima za koje procenimo da bi mogli da budu rešenje. Mnogi se nude… Posle imenovanja selektora saopštićemo koji su ciljevi na SP kao i u narednom ciklusu kvalifikacija za EP na kojem nismo bili 20 godina, kao što smo to saopštili i po imenovanju prethodnog selektora na početku kvalifikacija za SP u Rusiji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter