0
Auto Moto

OPROSTIO SE FELIPE MASA: Osećam se kao da sam pobedio, nedostajaćete mi!

Objavljeno: 12.11.17 u 22:28

Vozač Vilijamsa Felipe Masa rekao je da mu je osvajanje sedmog mesta u današnjoj trci Formule 1 u Brazilu „kao pobeda“, pošto se na domaćoj stazi drugi i poslednji put oprostio od svojih navijača, jer na kraju sezone završava karijeru.

Masa je prošle godine, pre trke u Brazilu, saopštio da završava karijeru, ali su ga iz ekipe Vilijams ponovo angažovali, po odlasku Valterija Botasa u Mercedes.

Masa je danas dobro startovao, skočio je sa devetog na šesto mesto, a jedino ga je obišao svetski prvak iz Mercedesa Luis Hamilton. Masa se žestoko borio sa dugogodišnjim rivalom Fernandom Alonsom za sedmo mesto. Španac ga je prvi sačekao posle trke i aplaudirao mu je.

– Ovu trku nikada neću zaboraviti. Preplavile su me emocije kada sam je završio. Ovo je bila teška trka za mene, bila je kao i mnoge u kojima sam pobedio. Vozio sam savršeno od početka do kraja, čuvao sam gume, sve oko bolida, tempo koji sam imao. Osećam kao da sam danas pobedio – rekao je Masa.

Osim prve trojice u Brazilu, Sebastijana Fetela iz Ferarija, Valterija Botasa iz Mercedesa i Kimija Raikonena iz Ferarija, na podijum na Interlagosu pozvan je i Masa.

– Mnogo ćete mi svi nedostajati. Ogromno je oduševljenje koje sam danas osetio. Današnji dan neću nikada zaboraviti – rekao je on.

Masi je prvi čestitao njegov sedmogodišnji sin, putem radija iz boksa.

– Tata, ponosan sam na tebe, a mnogo mi se svideo tvoj start – rekao je Felipinjo.

Masa je rekao da će od sada više vremena provoditi sa porodicom. On je nastupio u 269 trka u Formuli 1 i ostvario je 11 pobeda. U sezoni 2008. je bio vicešampion. Trenutno zauzima 10. mesto u šampionatu sa 42 boda.

Poslednju trku u karijeri u Formuli 1 voziće za dve nedelje u Abu Dabiju.

Posle njegovog povlačenja, u Formuli 1 neće biti vozača iz Brazila prvi put od 1969. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter