FOTO: Badminton savez Srbije
in ,

BADMINTON: Sudimac i Milić sačuvali trofeje u Kragujevcu

Luka Milić i Marija Sudimac sačuvali su trofeje u singlu na Trofeju grada Kragujevca u badmintonu do kojih su stigli lane.


Članovi kruševačkih Zmajeva u finalima 14. po redu A turnira u najvećem gradu Šumadije, koji je u subotu, 11. novembra 2017, održan u organizaciji Badminton kluba Ravens KG i Badminton saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, BASS i Grada Kragujevca, savladali su svoje klupske drugare. Milić je u borbi za zlato bio bolji od Sergeja Lukića, dok je Sudimčeva, u okršaju za najsajnije odličje, savladala Saru Lončar. Uporedo sa A turnirom u sali Druge kragujevačke gimnazije održana su još dva turnira iz kalendara BASS – XXIV B turnir – Kragujevac 2017 i X C turnir – Kragujevac 2017.

Trijumfe na B turniru “upisali” su Nemanja Stanimirović (BK Zmajevi, Kruševac) u muškom singlu, Polina Lindina (BK Novi Sad) u ženskom singlu, Darko Carić (BK Banat, Zrenjanin) i Andrej Šafarik (BK Fanatik, Vršac) u muškom dublu, Kristina Jovin (BK Helianthus, Novi Sad) i Jovana Vučetić (BK Novi Sad) u ženskom dublu, te Luka Milić i Marta Ilić (BK Ravens KG, Kragujevac) u mešovitom dublu. Jubilarni, 10, C turnir sa tri zlatna odličja obeležila je Danica Čepurac iz beogradskog klub Clear. Ona je trijumfovala u ženskom singlu, ženskom dublu sa Martom Popović (BK Ravens KG, Kragujevac) i u mešovitom dublu u tandemu sa svojim partnerom iz kluba Novicom Brkićem. U muškom singlu najuspešniji je bio Dejan Milošević (BK Dinamo, Pančevo), koji je pobedio i u muškom dublu sa Veljkom Cukanićem (BK Dinamo, Pančevo).

“Prezadovoljni smo fantastičnim odzivom takmičara iz cele Srbije i celodnevnim praznikom badmintona u srcu Šumadije. Zahvalnost dugujemo svim učesnicima, a čestitamo najuspešnijima koji su na kraju osvojili trofeje. Veliko hvala upućujem i svim kolegama trenerima na iskazanoj kolegijalnosti. Takođe, iskoristio bih ovu priliku da se od srca zahvalim pojedincima, kompanijama i institucijama na čelu sa Badminton savezom Srbije koji su nam pomogli da produžemo tradiciju turnira u Kragujevcu i da na najlepši način obeležimo prvih 15 godina badmintona u našem gradu, a već sada zakazujemo novo druženje sledeće godine”, kazao je prvi čovek BK Ravens KG Andreja Todorović.

Inače, prijatelji turnira u Kragujevcu bili su “Tin Šped”, “Yonex“, “Koka Plus“, “Ledeni Kvas“, “Mozzartsport“, Crveni krst Kragujevac, Dom omladine i “Prizma”.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

LOŠE VESTI: Žarko Paspalj imao moždani udar

MOTO GP: Markes šampion!