0
Košarka

NBA: Boston nastavio niz i bez Irvinga, Janis srušio Sparse, ‘grmljavina’ Džordža protiv Klipersa (VIDEO)

Objavljeno: 11.11.17 u 09:07

U noći između petka i subote odigrano je osam utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, u kojima nije bilo naših igrača na parketu.

Zanimljivo je bilo u Bostonu, gde su Seltiksi i bez Ala Horforda i Kajrija Irvinga uspeli da upišu i desetu uzastopnu pobedu u ligi, rezultatom 90:87, uprkos tome što su najveći deo meča bili u dvocifrenom zaostatku.

Dok je Horford kao i u meču sa Lejkersima odmarao, Irving je već u drugom minutu dobio nezgodan udarac u nos od strane svog saigrača, Arona Bejnsa i uz krvarenje je napustio dvoranu u koju se više nije vraćao.

Ovo je dosta poremetilo Kelte, koji su prvu deonicu završili sa svega 11 poena na svom kontu, o rezultatskim zaostatkom od 15 poena, dok je poluvreme završeno vođstvom Hornetsa od 57:41.

Izvor:Youtube/MLG Highlights

Ekipa iz Severne Karoline je sigurno održavala dvocifrenu pprednost i u nastavku utakmice, u poslednjih 12 minuta ušla sa 12 poena prednosti i činilo se da koračaju ka sigurnoj pobedi.

Ipak početak poslednje deonice donosi seriju domaćina od 10:1, kojom se potpuno vraćaju u meč i na kraju uspeli da potpuno preokrenu za veliku pobedu.

Izostanak Irvinga u ovom meču odlično je iskoristio bivši igrač Baskonije, Šejn Larkin koji je za 17 minuta na parketu ubacio 16 poena i uz rukija Džejsona Tejtuma, koji je ubacio identičan broj poena, bio najefikasniji kod Bostona. Poen manje od vodećeg dvojca ubacio te Teri Rožier, Markus Moris dodao je 14, dok je Džejlin Braun uz 10 poena imao i 13 skokova.

Kod Šarlota Kemba Voker je ubacio 20 poena uz 11 asistencija i pet skokova, Frenk Kaminski dodao je 14, a dvocifren je bio samo još Dven Bejkon sa 10.

Dobar meč viđen je i u Teksasu, gde je domaći San Antonio poražen od Milvokija sa 94:87. Baksi su nakon izjenačene borbe u tri četvrtine, u poslednjoj deonici upeli da slome ekipu Grega Popoviča i dođu do četvrte pobede.

Milvoki je i u ovom meču predvodio Janis Adentokubo, koji je uz 28 poena imao i 12 skokova i pet asistencija, dobar debi imao je Erik Bledso koji je pored 13 poena upisao i sedan asistencija i četiri skoka, dok je Kris Midlton uz 13 poena dodao i osam skokova.

Sparse je na ovom meču predvodio Lamarkus Oldridž sa 20 poena i 12 skokova, pratio ga je Manu Đinobil sa 18, dok je Patrik Mils meč završio sa 14 poena. Zapažen je bio i Kajl Anderson sa po 10 poena i skokova.

Izvor:Youtube/NBA Kit

Pobedu je sinoć ostvarila i Oklahoma, koja je kod kuće bila bolja od Los Anđeles Klipersa sa 120:111, uz strašnu partiju Pola Džordža koji je meč završio sa 42 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Dobar učinak zabeležio je i Rasel Vestbruk koji je pridodao 22 poena i osam asistencija, dok su Karmelo Entoni i Aleks Abrines meč završili sa po 14 poena.

Na drugoj strani, kod Klipersa je blisao Lu Vilijams koji je meč završio sa 35 poena i sedam skokova, Blejk Grifin je uz 17 poena imao i šest skokova i pet asistencija, isti broj poena upisao je i Ostin Rivers, dok je Vili Red meč završio sa 15 poena.

 

Izvor:Youtube/NBA Kit

 

Detroit-Atlanta 111:104

Boston-Šarlot 90:87

Čikago-Indijana 87:105

Oklahoma-Los Anđeles Klipers 120:111

Finiks-Orlando 112:128

San Antonio-Milvoki 87:94

Juta- Majami 74:84

Portland-Bruklin 97:101

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter