0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Partizan prelako sa Megom, Enis i Bitadze ne mogu protiv Vilijamsa-Gosa, Milera i Marinkovića (VIDEO)

Objavljeno: 11.11.17 u 20:48

Crno-beli su prekinuli niz od tri poraza trijumfom u Sremskoj Mitrovici.

Na gostovanju je rezultatom 102:89 Partizan pobedio Megu.

Bolje je počeo domaćin, prvo je imao prednost od 4:o, pa i 6:2, da bi potom Partizan vezao pet poena i došao do preokreta. Međutim usledila je serija Mege koja je bila predvođena sjajnim Dilanom Enisom. Kanađanin je za prvih četiri minuta utakmice postigao sedam poena.

Ono što je Megu držalo u utakmici jesu ofanzivni skokovi pošto je šut iz igre krajem prvog kvartala bio jedva iznad 30 procenata. U finišu kvartala je neočekivano Šalić pokušao šut za tri poena, skok je uhvatio Enis i nakon kontre poentirao za 21:21 koliko je bilo na kraju prve četvrtine.

Vilijams-Gos i Marinković na početku druge deonice pokreću crno-belu mašineriju. Dosta lakih poena za Partizan u nastavku, ali je ovoga puta u ulozi spasilaca Mege bio Rebić koji trojkom nije dao crno-belima da se odlepe. Mega Bemaks je imala seriju od 5:0 kojom je prišla na samo pola koša Partizanu, međutim trojkom Veličkovića nakon serije crno-belih Partizan ponovo ima veću prednost. Na kraju poluvremena trojkom Marinkovića iz kornera gosti odlaze na to tada maksimalnih devet razlike, dok se poluvreme završava sa 51:44.

Drugo poluvreme počinje znanto boljom igrom domaćina, Mega je smanjila zaostatak na samo dva poena, ali je potom Patrik Miler pogodio uz faul. Onda je pogodio i Gavrilović, gosti su imali seriju od šest poena i vraćali se ‘na bezbedno’. Čini se da je treća četvrtina bila odlučujuća za pitanje pobednika u ovom duelu, u tom periodu se razigrao i Patrik Miler kojeg nije imalo puno tokom prvog poluvremena, što je poguralo crno-bele ka pobedi večeras. U finišu se vođstvo Partizana nije spuštalo na jednocifren broj i videlo se da puleni Miroslava Nikolića ni u ovom kolu neće ići ispod svog visokog proseka ubačenih poena.

ABA LIGA – 8. KOLO

Petak
Cibona – Zadar 78:80 (19:19, 21:16, 14:20, 24:25)
/Melvin 18 – Nouls 21/

Subota
Mega Bemaks – Partizan 89:102
/Enis 26 – Vilijams Gos 23/

Nedelja
17.00: Crvena zvezda – FMP
19.00: Budućnost – Cedevita
21.00: Olimpija – MZT

Ponedeljak
21.00: Mornar – Igokea

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter