0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

‘ORLIĆI’ SAČUVALI PERFEKTAN SKOR: Srbija furioznom završnicom do tri boda u Austriji! (VIDEO)

Objavljeno: 10.11.17 u 20:25

Mlada reprezentacija Srbije upisala je i četvrtu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto su u gostima savladali reprezentaciju Austrije rezultatom 3:1 (1:0)

Ekipa Gorana Đorovića je do trijumfa došla nakon uzbuljive završnice, gde je sa dva pogotka u poslednjim minutima susreta slomila otptor domaćina i tako ga praktično izbacila iz trke za plasman na šapionat „Starog kontinenta“. Treba istaći i da je naš tim na ovom meču nastupio bez nekolicine vrlo bitnih igrača, pošto su Andrija Živković, Marko Grujić, Nemanja Radonjić i Predrag Rajković priključeni seniorskoj reprezentaciji.

Prvo poluvreme nije mnogo toga zanimljivog ponudilo ali našim fudbalerima je i jedna prava šansa bila dovoljna da dožu do rezultatskog vođstva.

Igrao se 30. minut, kada je debitant u mladoj reprezentaciji, Aleksandar Lutovac, pokupio jedan takozvani „otpadak“ nakon šuta Mićina i sproveo ga u gol za vođstvo Srbije od 1:0.

Pre i nakon pogotka videli smo uglavno izjednačenu borbu, bez izraženih prilika sa obe strane pa se na odmor otišlo minimalnim vođstvom Srbije.

Nastavak utakmice doneo je nešto dinamičniji fudbal, pošto je Austrija krenula u ofanzivniju igru. Domaćin je bio taj koji je tokom najvećeg dela drugog poluvremena imao inicijativu, međutim sem nekoliko polušansi ipak nisu uspevali da ozbiljnije ugroze gol Radunovića.

Izvor:Youtube/Team Stream Serbia

Sa druge strane naša selekcija je uglavnom pretila nakon kontri, od kojih su neke bile obećavajuće, međutim nedostajalo je više smirenosti i koncentracije ne bi li se vođstvo udvostručilo.

Ipak deset minuta pre kraja utakmice, domaća selekcija je izvela najlepšu akiju na utakmici koju je pogotkom završio Lajmer. Fudbaler Lajpciga je nakon jedne kontre koju je povukao Jakupović, lepo zaobišao istrčalog Radunovića i iskosa, sa desne strane pogodio praznu mrežu za rezultatsko poravnanje.

Vrlo prvo posle izjednačujućeg pogotka Srbija je imala šansu preko Gajića, a nakon toga i preko Lutovca koji je imao odličnu šansu da postigne svoj drugi pogodak. Potpuni pritisak na gol domaćina, u samom finišu utakmice je urodio plodom i krunisan je sa još dva pogotka.

Najpre je u 87. minutu, nakon starta nad Sašom Lukićem, dosuđen je jedanaesterac za Srbiju a siguran realizator je bio Luka Jović, a dva minuta kasnije konačnih 3:1 postavio je prelepim pogotkom Luka Ilić i tako je naša selekcija ostala na maksimalnom učinku nakon četiri odigrane utakmice.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter