0
Fudbal

OBRAZLOŽENJE: Srbiju skupo koštaju Kosovo i Gavrilo Princip

Objavljeno: 09.11.17 u 09:35

FS Srbije oštro je kažnjen od strane FIFA za sve ispade navijača tokom kvalfikacija za Svetsko prvenstvo, a neki prekršaji su više nego banalni.

Ukupna svota je oko 210 hiljada švajcarskih franaka. Najveća od svih je ona izrečena na gostovanju u Beču 90 hiljada franaka. Zbog čega? Nije pojašnjeno, ali su ‘Novosti’ stigle i do tog podatka.

Naime, prvi razlog su parole ‘Kosovo je Srbija’ što FIFA smatra mešanjem politike u sport. Drugi razlog su slike Gavrila Principa. Bilo ih je tačno šest po izveštaju delegata, a FIFA Srbina smatra atentatorom na nadvojvodu Franca Ferdinanda što je bila provokacija za domaću publiku.

Da stvar bude gore, Disciplinska komisija FIFA je istakal da za ovakve incidente ima ‘nultu’ toleranciju, a mi se pitamo šta ćemo onda sa ‘miljenicima’ FIFA Albancima sa Kosova i Metohije, Hrvatima, Albancima i Ukrajincima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter