1
Domaći fudbal

KRSTAJIĆ IMAO POSEBNOG ‘SAVETNIKA’: Srbija menja pobedničku formaciju

Objavljeno: 09.11.17 u 17:22

Našu fudbalsku reprezentaciju ovog petka očekuje prvi susret azijske turneje, na kom izabranici v.d. selektora Mladena Krstajića igraju protiv Kine.

Tim povodom, na konferenciij za medije govorili su upravo Mladen Krstajić i reprezentativac Dušan Tadić, a njihove reči preneo je zvanični sajt FSS-a.

Reprezentaciju Kine zaista poštujem. Kina se nalazi u velikoj ekspanziji što se tiče kvaliteta lige, klubova i same reprezentacije. A kada se radi o taktici, pripremamo se za ovaj meč kao i za svaki drugi. Respektujemo Kinu kao protivnika, gledali smo neke njihove susrete i spremno dočekujemo ovu utakmicu, rekao je na početku konferencije Krstajić.

Potom je reč dobio Tadić, kog su tamošnji novinari pitali koliko prati kinesku ligu, što je naš fudbaler iskoristio da se podseti Olimpijskih igara 2008. godine, kada je sa reprezentacijom Srbije igrao na najprestižnijem sportskom takmičenju na svetu:

– Da, bio sam ovde 2008. na Olimpiskim igrama u Pekingu, takođe u Šangaju i Čen Čungu. Bilo je to divno iskustvo i uživao sam dosta. A Graciano Pele je moj dobar prijatelj, stalno smo u kontaktu. Znam da kineski fudbal raste svake godine i da dovodite mnogo dobrih igrača, liga vam je sve jača, fudbal kvalitetniji, bolji. Mislim da je sve to veoma dobro za vašu zemlju.

Krstajić je upitan i za Nemanju Gudelja, tačnije kako fudbalera koji nastupa u Kini koristi za pripremu utakmice:

Što se tiče Gudelja mislim da je pravi igrač, karakter koji je pokazao kroz utakmice za reprezentaciju govori da prezentuje Srbiju na pravi način u Evropi i svetu. Uvek je bio na raspolaganju reprezentaciji i uvek se dobro ponašao. On je jedan od igrača koji je pokazao kako treba da se pojedinac odnosi prema obavezama u klubu i reprezentaciji.

Tema je bio i Dragan Stojković Piksi, ujedno i jedan od kandidata za klupu reprezentacije, po povratku sa azijske turneje:

Imao sao sam prilike i da igram sa Draganom Stojkovićem u reprezentaciji kada sam počinjao. On je legenda srpskog fudbala, veliko ime kao igrač i kao trener. Pričali smo o utakmici koja nas očekuje, rekao mi je mnogo lepih reči o kineskoj reprezentaciji, istakao da je veoma zadovoljan boravkom u Kini.

Na kraju, svoje viđenje meča izneo je i Dušan Tadić:

Idemo na pobedu kao u svakoj utakmici, istovremeno i da se prilagodimo zahtevima selektora pošto ćemo igrati u drugačijem sistemu. Jednostavno da pokušamo da prihvatimo što je brže moguće neke stvari. Kina kao protivnik? Mislim da su brzi i hitri, međutimi nisu dovoljno taktički obučeni. Vodi ih veliki trener, Marčelo Lipi, ali pokušaćemo da ostvarimo pobedimo iako se radi o prijateljskoj utakmici, rekao je Dušan Tadić.

Nekad SFR Jugoslavija, zatim SR Jugoslavija, odnosno Srbija i Crna Gora, zabeležili su četiri duela sa Kinom. Naše tri pobede i remi su uvod u peti meč, prvi put pod imenom Srbija. Od poslednjeg meča sa Kinom prošlo je 12 godina. Selektor je tada bio Ilija Petković, reprezentacija Srbije i Crne Gore pripremala se za Prvenstvo sveta u Nemačkoj. Pobedili smo 2:0 a golove su postigli Nenad Đorđević i Nikola Žigić.

0
0

1 Komentara

  1. Dvoumim se da li zbog smene Muslina uopste navijam za ovu reprezentaciju zbog toga sto je sportski aspekt potpuno podjredjen finansijko-profitersko-spekulantskim interesima odredjenog kruga ljudi, koji su drzavni tim i fudbal podredili svojim licnim ciljevima i ambicijama, i koji vodeci se pohlepom i gramzivoscu prave idiote od svih onih koji se iskrenim entuzijazmom prate i navijaju za Srbiju.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter