0
Fudbal

FOTO: FSS

RUKAVINA I KOSTIĆ KAO JEDAN: Azijska turneja je naš novi početak

Objavljeno: 08.11.17 u 18:52

Ekspedicija fudbalske reprezentacije Srbije uspešno je stigla u kineski grad Guangžu gde će se pripremati za predstojeće dve prijateljske utakmice.

Najpre će rival ‘orlovima’ biti Kina u petak od 12 sati po srednjeevropskom vremenu, dok će Srbija sa Južnom Korejom igrati četiri dana kasnije.

Obzirom da je posle direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiji došlo do smene selektora Slavoljuba Muslina, a u Aziji će ekipu predvoditi v.d. selektora Mladen Krstajić, krilni napadač Filip Kostić naglašava da će predstojeće dve utakmice predstavljati novi početak.

– Iza mene je baš uspešan vikend. Ostvarili smo pobedu u prvenstvu u kojoj sam učestvovao sa golom i to je doprinelo da se baš dobro osećam pred novo okupljanje reprezentacije. Verujem da će utakmica protiv Kine biti interesantna i da će predstavljati jednu vrstu posebnog izazova za nas. Ipak smo ovde dočekani kao selekcija koja je obezbedila plasman na SP i od nas se očekuje da budemo što kvalitetniji u predstojećem meču. Kao i uvek kad igram za nacionalni tim, pružiću sve od sebe da odigramo još jednu dobru utakmicu i ostvarimo pozitivan rezultat – rekao je Filip Kostić za zvaničan sajt FSS.

Za njega će ovo biti prvi put da igra u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

– Kina je reprezentacija koja želi da napreduje, da se razvija i da bude sve bolja. Opšte je poznato da se mnogo ulaže u kineski fudbal. Očekujem da u petak na stadionu bude lep ambijent, ovde se fudbal voli i prati, što se uostalom videlo i ispred hotela kada su nas dočekali brojni navijači – zaključio je krilni napadač ‘orlova’.

Desni bek Antonio Rukavina usaglasio se sa Kostićem da je Srbija na novom početku.

– Dolazak u Aziju i mečevi sa Kinom i Južnom Korejom za nas praktično znače novi početak. Iza nas su uspešne kvalifikacije, a ispred najveće planetarno takmičenje. Kinezi su, uslovno rečeno, slabiji rival na papiru od Južne Koreje, ali i selekcija koja zaslužuje maksimalan respekt. Zato mislim da je dobro što su nam oni prvi rival, jer trebaće nam malo vremena da se aklimatizujemo, prilagodimo novim uslovima, vremenskoj razlici – rekao je Rukavina.

Mečevi sa Kinom i Južnom Korejom mogu biti itekako značajni pogotovo ako na žrebu u decembru ‘orlovi’ za rivala u grupi na Mondijalu dobiju neku selekciju iz Azije.

– Nije isključeno da nam rival u grupi bude neka selekcija iz Azije, zato nam ove utakmice i koriste. Kao i da neke nove zamisli selektora Krstajića prenesemo na teren. Mislim da nam to neće predstavljati problem, zajedno smo prošli kvalifikacioni ciklus, a poznajem ga više od deset godina. Na kraju, želeo bih samo da se zahvalim ranijem selektoru Muslinu na poverenju koje mi je ukazao – istakao je Rukavina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter