0
Domaći fudbal

FOTO: Twitter

SVILAR O SRBIJI I BELGIJI: Mlada nada svetskog fudbala prvi put komentarisala izbor reprezentativnog dresa

Objavljeno: 07.11.17 u 20:03

Mile Svilar, mladi golman Benfike, iz dana u dan privlači pažnju fudbalskog sveta. Prvo je postao najmlađi golman u istoriji Lige šampiona, potom je odbranio penal na meču sa Mančester Junajtedom, a u međuvremenu je, prema poslednjim informacijama, odlučio da u budućnosti nosi dres reprezentacije Srbije. Ipak….

Svilar je, uprkos najavama Zorana Filipovića, doskorašnjeg pomoćnika selektora Srbije, koji je zajedno sa Slavoljubom Muslinom napustio stručni štab, da će braniti za Srbiju, odbio da to prokomentariše nad danas održanom „Veb samitu“ u Lisabonu.

Nije trenutak za to, Skoncentrisan sam na klub, istakao je Svilar.

Njegov otac Ratko Svilar branio je za reprezentaciju Jugoslavije i Vojvodinu, a njegov naslednik ima ambicije da bude prvi golman sveta:

Želim da budem najbolji! Moram da idem korak po korak, radim svakog dana… Zahvalan sam jer imam ovog starca pored sebe, da učim i napredujem na treninzima, rekao je Svilar kroz šalu, aludirajući na Žulija Cezara, bivšeg golmana Intera i reprezentacije Brazila, koji je takođe bio na samitu.

Protiv Mančester Junajteda je na Old Trafordu branio sjajno, ali je primio jedan krajnje nesrećan gol:

Pomešana osećanja. Izgubili smo, a onaj gol… Pogodila je lopta stativu, pa mi se odbila o leđa u gol. Ali, bio sam ponosan i srećan, zaključio je Svilar.

Ostalo je da sačekamo proleće i vidimo da li će Svilar zaista zadužiti dres „orlova“.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter