0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: BOSNA ROYAL/DAMIR HODŽIĆ

PREPORUČIO SE SALETU ZA KVALIFIKACIJE: Tripl-dabl Pašajlića, kakva ‘zver’ raste u drugoj ABA ligi

Objavljeno: 07.11.17 u 10:54

Čelni ljudi brzo su zažalili što su konkurentu ustupili’ nekadašnjeg mladog reprezentativca naše zemlje.

Reč je o Miroslavu Pašajliću koji nije mogao da se izbori za mesto startnog plejmejkera u Aleksandrovcu, a je prešao u Bosnu Rojal.

I već se isplaćuje Sarajlijama. A ono što je juče u drugoj ABA ligi uradio, pamtiće se zauvek. Ne samo zbog toga što je imao tripl-dabl uz odličan poenterski učinak, već što je Pašajlić prvi košarkaš u istoriji druge ABA lige sa tripl-dablom.

U Sarajevu je Bosna porazila Teodo iz Tivta nakon velike borbe. Ključnu prednost su domaći igrači stekli u drugom kvartalu posle čega su do kraja uspeli da je očuvaju.

Ali ubedljivo najzaslužniji za pobedu bio je Miroslav Pašajlić. Novosađanin je za 35 minuta igre ubacio čak 32 poena i imao po 10 skokova i asistencija za kompletiran tripl-dabl. Plejmejker je imao ukupno 49 indeksnih poena i vrlo verovatno će biti najkorisniji igrač kola.

Ovo nije prva dobra rola Pašajlića od kako je letos prešao iz Igokee u Bosnu Rojal, a već se spekuliše o tome da je talentovani Novosađanin privukao pažnju mnogih većih klubova. Ne treba otpisati mogućnost ni da će Pašajlić dobiti priliku da zaigra za nacionalni tim Srbije ukoliko ne dođe do dogovora FIBA i Evrolige, te mnogi reprezentativci ne budu mogli da se odazovu pozivu Aleksandra Đorđevića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter