0
Košarka

FOTO: STARSPORT

TURSKA LIGA: ‘ Penzioner’ Štimac briljirao u pobedi Efesa nad Trabzonom

Objavljeno: 06.11.17 u 19:33

Ekipa Velimira Perasovića savladala je kao gost Trabzon, posle produžetka, rezultatom sa 96:89 (84:84), u meču petog kola turskog šampionata.

Činjenica da je pobednik odlučen tek nakon dodatnih pet minuta dovoljno govori o izjedanačenosti rivala u ovom meču.

Domaćin je otvorio nešto bolje ovu utakmicu, dobio prvo poluvreme sa četiri razlike, da bi u drugom delu istom merom uzvratio istanbulski tim pa se ušlo u produžetak.

Tu je Efes dobrim startom obezbedio sebi kapitalnu prednost, koji nije do kraja ispuštao i na kraju slavio na ovom vrlo nezgodnom gostovanju.

„Pivare“ je na ovoj utakmici do pobede predvodio sjajni Erik Mekolum sa 27 poena, dobro ga je pratio Krunoslav Simon koji je uz 19 poena imao i sedam skokova i pet asistencija. Odličnu partiju pružio je i naš Vladimir Štimac, za kojeg je danas obelodanjeno da se povlači iz reprezentacije. Naš centar je meč završio sa dabl-dabl učinkom od 15 poena i 13 skokova.

U ekipi Trabzona najraspoloženiji je bio Kejleb Grin sa 25 poena, Bredli Hejslip je dodao 17, dok je Osiris Eldridž ubacio 15 poena.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter