0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

HOĆE LI EVROLIGA POPUSTITI: Klubovi traže od Bartomeua da pomeri mečeve zbog reprezentacije!

Objavljeno: 05.11.17 u 20:49

Pošto FIBA i Evroliga nikako ne mogu da postignu određeni sporazum u vezi takozvanih „prozora“, u celokupnu situaciju su se umešali i klubovi.

Prvi su „nogu povukli“ moskovski timovi CSKA i Himki, koji su od Evrolige zvaničnim dopisom zatražili da se odlože mečevi koji se igraju na dan kvalifikacionih utakmica za Mundobasket 2019. godine, prenosi grčki portal „SDNA“.

Takođe ruski klubovi su isti zahtev poslali i svojim protivnicima, sa kojima bi trebalo da u okviru Evrolige odigraju mečeve 24. novembra, a to su Unikaha i Fenerbahče. Oni su zamolili da se ovi mečevi pomera za tri dana unapred, kako bi omogućili igračima da nastupe u dresu nacionalnog tima.

Prema pisanju ovog grčkog portala, ruski klubovi su ovo učinili pod pretnjom vlade Rusije, koja se navodno umešala u celokupnu situaciju, da će ukinuti finansiranje klubovima ukoliko ne dopuste igračima da nastupe za reprezentaciju.

Takođe pominje se da su pomeranje utakmica podržali još i Panatinaikos i Bamberg, kao i Anadolu Efes i Makabi, a ovakav potez moskovskih klubova mogao bi da pokrene pravi domino efekat.

Sada se očekuje reakcija Evrolige na čelu sa Đordijem Bartomeuom, kome se sasvim sigurno neće dopasti ovakav predlog, međutim čak će i on teško moći nešto da uradi protiv volje timova ukoliko oni jedinstveno nastupe pred njim.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter