1
Domaći fudbal

FOTO: FK SLOGA

GDE SU, ŠTA RADE: I Srbija je imala svog ‘El Maestra’, kupovali su ga u ‘Menadžeru’, a Junajted i Real ga hteli u realnosti

Objavljeno: 05.11.17 u 00:05

Ovo je priča o jednom od najvećih protraćenih talenata u Evropi.

Za jednog srpskog tinejdžera su se davno otimali Mančester Junajted i Real Madrid, a da za njega mali broj ljudi zna.

Sa druge strane, njegovo ime je poznato svim ljubiteljima igrice ‘Fudbal Menadžer’ gde su ga rado i redovno dovodili u svoje ekipe. Reč je o Nikonu Jevtiću, sada već bivšem fudbaleru.

Otac pomenutog mladića je morao da se preseli u Englesku, trbuhom za kruhom, kada je Nikon imao osam godina. Tamo je zaigrao za Vest Hem, ali nije mogao dugo da ostane u Londonu. Zbog boljeg posla se kasnije porodica Jevtić seli u Beč, gde skauti Austrije iz Beča primećuju Nikona i dovode ga u svoje redove. Postao je i kapiten omladinaca Austrije, a već sa 10 godina je on potpisao za Štutgard i bio jedan od najbooljih u svojem godištu (1993.), a nakon toga odlazi u Valensiju. Blistav početak za jedno dete. Tada su se Real i Junajted raspitivali za Nikona Jevtića, da bi Šalke predložio najbolje uslove i u 16. godini pada novi potpis.

Ipak, to se učinilo kao loš potez. Nikon je morao da se vrati na početak, u bečku Austriju, pa je potom pojačao Viner Nojštad, ali novi kiks koji je uticao drastično na njegovu karijeru. U Austriji je optužen za rasizam nakon što je na društvenim mrežama novinarku Čelsi Hendler nazvao Jevrejkom zbog njenog negativnog stava prema Srbima.

– Optužen sam zbog gluposti, a kasnije je sve predimenzionirano. Čelsi Hendler je vređala Srbe, a ja sam bio jedan od nas 200.000 koji joj je odgovorio. Iz hobija pišem pesme, pa sam jednu poslao na adresu američke tv komičarke, kazao je Jevtić.

Nakon što je imao pomenut problem sa rasizmom u Austriji, Nikon ‘El Maestro’ Jevtić je došao u Partizan na probu. U izjavama je govorio kako bi mu puno značilo da dobije ugovor jer može da upija znanje i iskustvo od Saše Ilića, Zvonimira Vukića i Lamina Dijare, ali to se ipak nije desilo.

Poslednji voz koji nije uhvatio bio je Ujpešt. Ni tamo se ovaj supertalentovani mladić nije snašao, pa kreće tumaranje po raznoraznim ekipama među kojima su bili Korona, Niređhaza, Petrovac, Holabrun, Helas Kagran… Da bi se Jevtić pre nešto više od godinu dana penzionisao, u svojoj 23. godini.


(Izvor: YouTube/XSerbiaTeamX)

1
1

1 Komentara

  1. Bio je prilog o njemu na kanalu Sve o sportu. Tada je imao samo 11 godina. Strašan talenat. Ima starijeg brata Nestora koji je takođe u fudbalskim vodama kao trener. Mogao je da izraste u velikog igrača, ali eto; nije se desilo. Očigledno, nije samo talenat dovoljan, treba imati i kvalitetnog agenta (da agenta jer je to prikladnije od izraza fudbalski menadžer) koji će pravilno da uredi etape profesionalnog razvoja.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter