0
The Best Of

VREMEPLOV: Anegdota Bore Milutinovića o Meksikancu Raulu Servinu (VIDEO)

Objavljeno: 02.11.17 u 00:01

Legendarni trener Velibor Bora Milutinović jedan je od retkih selektora koji se može podičiti time da je vodio pet različitih reprezentacija na Svetskim prvenstvima.

Prva od pet bila je Meksiko 1986. godine, baš kada su ‘sombrerosi’ bili domaćini. Bora ih je vodio do četvrtfinala gde su poraženi od Zapadne Nemačke na penale. Tada je u tim Meksika srpski trener prvi put pozvao svog igrača iz UNAM-a Raula Servina, a pre nekoliko dana ispričao je zanimljivu anegdotu u intervjuu sa Nebojšom Petrovićem.

Naime, za razvoj karijere ovog igrača najzaslužniji je Bora Milutinović. Isksuni stručnjak je prvi dao šansu tada mladome Servinu, a tokom jednog gostovanja u prvenstvu Bora ga je zamolio da on ponese njegov kofer. Fudbaler nije ni sekunde razmišljao i rekao mu je da će mu biti čast.

Nekoliko godina kasnije kada ga je Bora Milutinović pozvao u reprezentaciju Meksika, dogodila se slična situacija. Iskusni stručnjak je Servina zamolio da mu pomogne i ponese kofer, a ovaj je odgovorio ‘Boro, ja sam sada reprezentativac Meksika, kako da ti nosim kofer’. Bora ga je samo pogledao i rekao ‘Zbog toga sam te i zvao u reprezentaciju’.

Raul Servin se kasnije odužio srpskom stručnjaku, postigao je jedan od dva gola Meksika u osmini finala protiv Bugarske.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter