4
Košarka

FOTO: STARSPORT

DUŠAN ALIMPIJEVIĆ: Presudila loša odbrana u prvoj četvrtini, navikli smo na vatreniju podršku

Objavljeno: 02.11.17 u 20:54

Košarkaši Crvene zvezede poraženi su kod kuće u takmici 5. kola Evrolige od ekipe Bamberga, a trener srpskog šampiona smatra da je to pre svega došlo kao posledica lošijeg starta.

Dušan Alimpijević ističe da je večeras dosta nedostajala pomoć iskusnog Pere Antića, kao ni da Ročesti takođe nije bio najspremniji pred meč sa nemačkim predstavnikom.

-Pokušali smo što je bolje u ovom sastavu. Samo je falio Pera, ali je Tejlor je pristao da igra iako nije bio spreman. Njegova 22 poena za 30 minuta to ne otkrivaju, ali se video umor. Pogtovo u protoku lopte. On je bez treninga pristao da igra. Uzimajući sve u obzir, vrlo je teško igrati agresivnu odbranu jedan na jedan. Kada god smo to radili, već smo bili na faulu i već posle dva, tri minuta u bonusu. Za tri četvrtine smo primili 45 poena, ali je prva bila jako loša sa 30 primljenih poena i to je to- rekao je Alimpijević.

Mladi stručnjak na klupi srpskog šampiona ističe i da je njegovom timu nedostajala ona prava, vatrena podrška sa tribina.

-Veoma je teško da igramo agresivnu odbranu, a posebno čovek na čoveka kada vrlo rano, posle dva minuta uđeš u bonus. Moram da priznam da je na nas uticala atmosfera. U smislu da su igrači svakako navikli na vatreniju atmosferu kada se igra u Areni. Stvorio se neki utisak da smo odjednom favoriti protiv evroligaša posle četiri kola. Ja ne mislim tako. Pričali smo o tome i u svlačionic.- zaključio je Alimpijević.

Sa druge strane, Andrea Trinkijeri je imao mnogo razloga za zadovoljstvo, pošto se njegov tim kući vratio sa bodovima nakon gostovanja gde niko ne može da računa na pobedu.

-Veoma teška utakmica, nikada nije lako doći u ovu arenu i igrati na svoj način.Jedini način da pobedimo bilo koju utakmicu je da naučimo da patimo, da skačemo za svaku loptu, da ginemo. Igrali smo sjajnu prvu četvrtinu, bili smo dobri defanzivno, Zvezda je u drugom poluvremenu igrala agresivno, ali smo pravili dobre odluke na obe strane terena. Shvatii smo sta je trebalo da radimo u pravm momentima ,imali smo sreću da Antić nije igrao, iskoristili smo tu prednost- zaključio je italijanski stručnjak.

0
0

4 Komentara

    • NE MALI, VI SE ZELEMBACIMA BORITE PROTIV SRCA!
      U PARTIZANU ONA DECURLIJA, IGRA IZ LJUBAVI I ZATO SAMO NJIMA NAJVECI MOGUCI RESPEKT!
      I DA NE ZABORAVIM IZUCEMO VAS U PONEDELJAK, DZABA VAM SVI TI SILNI MILIONI KOJE STE UZELI OD GLADNOG NARODA!

      0
      0
      Odgovori
  1. e moj tzv. treneru. nije se stvorio utisak da ste vi favoriti, nego mi u tebe i u tu ekipu nemamo poverenje. zasto onda bacati pare na skupe ulaznice? dobio si sansu da se skolujes kao trener na evroligaskom nivou. pa gde to ima? a radicevic i jankovic je suvise i komentarisati. da su klinci od 20god. pa da im oprostis ovakva izdanja. al ovo, ovako…kukala nam majka

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter