0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ĐUKIĆ: Sutra je jedno od dva finala za takmičenje u Evropi

Objavljeno: 01.11.17 u 13:10

Miroslav Đukić, trener Partizana, istakao je na konferenciji za medije pred meč sa Skenderbegom u okviru 4. kola Lige Evrope da je tim svestan težine utakmice.

– Vrlo važan meč, jedno od dva finala za dalji nastavak takmičenja u Evropi. Igrali smo težak meč u Albaniji. Protivnik je čvrst, agresivan, teško prima golove. Ipak, igramo kod kuće i moramo da tražimo bodove. Kao što je Partizan radio kroz istoriju, i sad ćemo napasti od početka.

Sa tim se slaže i Zoran Tošić:

– Očekuje nas interesantna, lepa utakmica, za sve nas je čast što igramo u Evropi. Sutra će se odrediti dalji tok našeg učešća u Ligi Evrope. U Albaniji smo imali svoje šanse, ali nismo uspeli da ih iskoristimo. Prošli smo pored terena, fantastičan je. Očekujem da, uz podršku publike, odigram odobru utakmicu. Značiće nam navijači, za razliku od meča protiv Dinama i praznih tribina.

Đukić se ovrnuo na mogućnost incidenata:

– Ne očekujem probleme, nisu potrebni nikome. Potreban je pravi fudbalski spektakl, veliki meč, nakon kog želimo da glavna tema bude fudbal. Ne bi trebalo da se priča o drugim stvarima, fudbal mora da zbližava, pomiruje, da postanemo bliži, istakao je trener kluba iz Humske.

Što se umora igrača tiče…

– I oni su umorni koliko i mi. Ne tražimo izgovore, ulazimo maksimalno spremni. Partizan ide na pobedu. 

FOTO: STARSPORT

Tošić se osvrnuo na meč u Albaniji i propuštene šanse u Elbasanu:

– Moramo da koristimo šanse koje stvorimo. Posebno u Evropi, jedna ili dve šanse preokreću meč. Slično je u domaćoj ligi, moramo da promenimo i da od sutra ranije rešavamo pitanje pobednika.

Đukić je istakao da će Skenderbeg igrati u istoj formaciji kao u Albaniji:

– Tamo su bili sa tri napadača, 4-3-3, ne menja se sistem. Mi ćemo videti, da li jedan ili dva napadača. Rotirali smo često, videćemo još do sutra.

O utakmici Dinamo Kijev – Jang Bojs…

– Bitno nam je da Dinamo dobija, to nam olakšava, ali naša bitka je ovde. Rezultat iz Kijeva ćemo videti tek kad prođe naš meč.

Tošić je potom upitan da li će ovo, posle rođenja ćerkice i gola u Čačku, sutra biti još jedan razlog za slavlje:

– Nadam se da hoće, ali nebitno je ko da gol. Najvažnija je pobeda, istakao je nakon Đukićeve konstantacije da „postoji nagoveštaj da mu se žena porodila u vreme kada je on promašio penal protiv Borca“.

Dodao je potom popularni Bambi:

FOTO: STARSPORT

– Videćemo ko će šutirati penal, ko bude tu… Jevtović ili ja, na vrhu smo spiska, pa ćemo odlučiti.

Tim iz Albanije gledaju kao ekipu, ne kao pojedince:

– Imaju mnogo igrača koji mogu da odskoče, ali je ekipa najvažnija.

Podsetio je Tošić i na slučaj „dron“:

– Žao mi je toga, što se tako dogodilo, jer smo mi najviše izgubili, kao igrači, država, reprezentacija… Nije poslata lepa slika. Trebalo bi da nas na stadionu gledaju milioni. Koncentracija mora da bude na fudbalu, i takve stvari da se ne ponove.

Nakon informacije da će kapacitet stadiona biti znatno smanjen, pošto je sever zatvoren a oko tunela će biti prazno, zbog mogućeg gađanja igrača Skenderbega sa tribina, usledilo je pitanje da li to znači da će biti skoro 20.000 manje mesta, usledio je odgovor:

– Dovoljno je i 10.000, ako smo pravi partizanovci.

Sa konferencije za medije, Stefan Smuđa

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter