1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

ZA PONOS MLADIH GENERACIJA: Partizan odao veliko priznanje Milutinu Šoškiću (FOTO)

Objavljeno: 31.10.17 u 15:15

Na stadionu Partizana danas je upriličena jedna sjajna manifestacija u čast legendarnog golmana Milutina Šoškića.

Tako se vodi računa i neguje divna uspomena na veliku legendu svog kluba. Partizan je danas učinio nešto što je trebalo uraditi mnogo godina ranije, a to je odati priznanje Milutinu Šoškiću za sve što je u svojoj karijeri učinio, ne samo za crno-beli klub, već i jugoslovenski fudbal i sport u celini.

Svečano je imenovan teren sa veštačkom travom, nekada popularno nazvan ‘Blatuša’, a od danas zvanično ‘Milutin Šoškić’, po legendi jugoslovenskog i evropskog fudbala, kao i legendarnom golmanu FK Partizan.

Sa željom da budući naraštaju budu informisani o istoriji i tradiciji kluba, kao i da im grupni i uspesi pojedinaca budu podsticaj za njihove buduće uspehe, otkrivena je i bronzana info tabla ‘Milutin Šoškić’ na samom ulazu na teren.

Svečanom otvaranju i imenovanju, kao i postavljanju info ploče, prisustvovali su počasni predsednik FK Partizan g. Ivan Ćurković, predsednik FK Partizan g. Milorad Vučelić, generalni direktor Miloš Vazura, sportski direktor Ivica Iliev, kao i igrači Partizana i istaknuti članovi kluba Ljubiša Tumbaković, golmani Vladimir Stojković i Goran Pandurović, šef stručnog štaba Miroslav Đukić, kapiten Saša Ilić i drugi…

Milutin Šoškić je za FK Partizan nastupao od 1955-1966. godine (410 mečeva, 10 golova). Za FK Keln je branio od 1966-1971. godine uz 65 nastupa. Za Nacionalni tim je ubeležio 50 nastupa, kao i jedan za tim sveta.

– Ponosni na svoju istoriju – kratka je i jasna poruka iz FK Partizan.

0
0

1 Komentara

  1. Partizan je imao velike asove, igrače koji su proneli slavu kluba:Bobek, Milutinović, Galić….Mijatović i mnogi drugi, ali, po mom mišljenju, najveći svih vremena je Milutin Šoškić i kao igrač i kao čovek.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter