0
Fudbal

SLAVOLJUB MUSLIN i BRANISLAV IVANOVIC na press konferenciji Srbije. Tbilisi, 23.03.2017. foto: Nebojsa Parausic Futbal, Srbija, XYZ

NAŠLI SE U ČUDU: Evropski mediji sa nevericom primili vest o smeni Muslina (FOTO)

Objavljeno: 31.10.17 u 09:41

Evropska sportska javnost našla se u čudu, što reprezetnacija koja je kao prvoplasirana u svojoj grupi otišla na Mundijal menja selektora.

Glavna tema sportske javnosti u Srbiji ovih dana svakako jeste smena Slavoljuba Muslina sa kormila fudbalske reprezentacije Srbije, nakon što je sa njom obezbedio plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji koje se održava naredne godine.

Međutim ova vest nije zatekla samo ljude u našoj zemlji, već je odjeknula daleko, pa se u svim značajnijim sportskim medijima u Evropi može pročitati o Muslinovoj smeni.

Novinarima britanskog BBC-a potez FSS deluje blago rečeno nelogičan, pošto je došao nakon što je naš nacionalni tim kao prvi u grupi, posle višegodišnjeg posta, obezbedio nastup na velikom takmičenju.

 

-Završiš prvi u kvalifikacionoj grupi za Svetsko prvenstvo. Plasiraš na prvo veliko takmičenje posle osam godina. Otpustiš trenera?- začuđeno se pitaju  Britanci.

O Muslinovoj smeni izvestili su još i italijanski „Korijere delo sport“, španski list „Mundo Deportivo“, francuski „Lekip“, svi navodeći kako je do spora sa FSS i selektora Srbije došlo zbog defanzivne taktike koju je iskusni stručnjak forsirao, kao i zbog nepozivanja u nacionalni tim Sergeja Milinković-Savića.

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter