0
Domaći fudbal

Partizan- Buducnost Podgorica kvalifikacije za ligu sampiona 11.7.2017. Beograd, Srbija 11. Jul 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

GROBARI OBRATITE PAŽNJU: Ova reč ne sme da se čuje na meču sa Skenderbegom, UEFA Partizanu preti selidbom u komšiluk!

Objavljeno: 31.10.17 u 11:51

Veoma oštre mre bezbednosti preduzete su pred meč crno-belih i albanskog predstavnika, a iz kluba neprestano dolaze instrukcije i molbe za navijače.

Ekipa Miroslava Đukića će prvi put posle 2. avgusta odigrati utakmicu pred domaćom publikom, s obzirom da je zbog suspenzije Partizan mečeve sa Videotonom, u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope, odnosno prvi meč u grupnoj fazi, sa kijevskim Dinamom odigao pred praznim tribinama.

Ipak povratak navijača na tribine donosi novu zebnju funkcionerima kluba, koji poučeni iskustvom iz meča nacionalnih selekcija Srbije i Albanije žele da preduprede i najmanji incident, koji bi crno-bele mogao skupo koštati.

Meč između Partizana i Skenderbega proglašen je mečom visokog rizika, a radi što veće bezbednosti duž celog stadiona postavljen je veliki broj kamera koje će snimati svaki detalj na tribinama.

-Instalirano je 95 kamera koje snimaju svaki kutak na stadionu, a imaju mogućnost zuma od čak 36 puta. To znači da će svaki navijač moći da bude snimljen bukvalno kao za ličnu kartu i ko bude pravio incidente ili uzvikivao zabranjene parole biće, uz asistenciju policije, u roku od 15 minuta udaljen sa stadiona- rekao je generalni direktor Partizana, Miloš Vazura u razgovoro za „Alo“.

On je takođe upozorio navijače da će iz UEFA dobro osluškivati i pesme sa tribina u Humskoj, te da će sve što bi se moglo okarakterisati kao uvredljivo upotrebiti protiv begradskog kluba.
-Navijači smeju da skandiraju Kosovu, ali nijednog trenutka ne sme da se čuje reč ‘Šiptar’“. UEFA je procenila da je to uvredljiva reč i zbog toga mogu da nas kazne. Apelujemo na navijače da podržavaju Partizan i ne čine ništa što bi moglo da bude iskorišćeno protiv nas, jer mislim da nas više neće kažnjavati novčano ili igranjem bez publike, već će nas izbaciti iz Evrope- upozorava Vazura, koji je dodao da će kapacitet stadiona za utakmicu sa Skenderbego biti smanjen, kao i da će svako ko bude pravio nerede biti udaljen sa stadiona.

-Kao klub, imamo pravo da takvom navijaču zabranimo ulazak na stadion na kraći ili duži rok, a nije isključeno da to bude i doživotno. Sve zavisi od vrste prekršaja koji je napravio. Da bismo to sprečili angažovaćemo oko 700 pripadnika redarske službe i obezbeđenja. Biće prisutni i policajci u civilu-, ističe Vazura koji navodi da će u Humsku uskoro stići nove kapije, koje su uslov UEFA da bi crno-beli mogli da igraju evropske mečeve kod kuće.

-Po ugovoru, te kapije moramo da postavimo do sredine februara. To se poklapa s početkom prolećnog dela sezone, jer smo iz UEFA dobili obeveštenje da, ukoliko to ne uradimo, a plasiramo se u eliminacionu fazu Lige Evrope, moramo svoje mečeve da igramo u Skoplju ili Sofiji- najavio je Vazura za Alo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter