0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ČEKAJUĆI DOGOVOR FIBA I EVROLIGE: Pomoćnik selektora Đorđevića otkrio stav reprezentativaca po pitanju kvalifikacija!

Objavljeno: 31.10.17 u 13:20

Jovica Antonić, pomoćnik selektora Srbije Aleksandra Đorđevića otkrio je stavove reprezentativaca kada je u pitanju kvalifikacioni turnir za Mundobasket.

Prema njegovim rečima, kod pozvanih košarkaša ne postoji ni najmanja dilema hoće li ili ne nastupiti u takozvanim „prozorima“ i da kod svih postoji jaka želja da nastupe u dresu reprezentacije.

-Selektor Đorđević je u komunikaciji s igračima i nema dileme da li oni hoće ili neće da igraju. Recimo, Miroslav Raduljica dolazi iz Kine jer oni tamo imaju kvalifkacije u to vreme. Ostatak igrača koji igraju Evroligu je doveden u situaciju da proba da komentariše i čeka reakciju, iako nisu oni ti koji to mogu da reše. Kako će Evroliga to rešiti – ne znam, ali igraci nemaju dilemu da li bi igrali ili ne. Valjda će se minimum-minimuma nečega zadovoljiti, kada je u pitanju takmičenje, fer plej i interesi svih- rekao je Antonić koji je obrazložio prilično širok spisak selektora Đorđevića i najavio da će trojica osvajača medalje biti u sastavu za prve mečeva kvalifikacija.

-Bar će prvi ‘prozor’ biti uokviren novim igračima. Selektor je izašao sa širokim spiskom od 35 igraca, da bismo se obezbedili od povreda, spora između FIBA i Evrolige, kao i da bismo mogli da se plasiramo bez većih problema. Spisak mora da ima 24 igrača, blizu smo tog spiska, bio sam sa Sasom u Minhenu negde smo i zatvorili listu, ali se onda desila povreda Vladimira Lučića. Ta 24 igrača su oni koji će izneti prvi prozor, a mi smo išli čak i do četvrte opcije. Plan okupljanja je 21. novembar, pa slede treninzi i utakmice. Od igrača koji su učestvovali na Evrobasketu dolaze Stefan Jović i Milan Mačvan, Stefan Birčević. Spisak uključuje i igrače iz Evrope, od 35 pozvanih njih 14 je iz evroligaških ekipa- izjavio je Antonić.

Srbija će kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019. godine startovati 24. novembra, duelom protiv Austrije u dvorani „Aleksandar Nikolić“ a tri dana kasnije očekuje ih meč sa Gruzijom. Oba meča počinju od 20 časova a pušteni su i kopleti ulaznica koji će se prodvati po sledećim cenama,

Tribine 500 dinara, Parter B – 800, Parter 4 – 800, Plava loža – 1.000, Bela loža – 1.000, Počasna mesta 2. red – 8.000, Počasna mesta 1. red – 10.000.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter