2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ANALIZA SUĐENJA: Igor Radojčić tvrdi da je Anđelovski napravio samo jednu grešku u Čačku…

Objavljeno: 30.10.17 u 23:48

Najveću buru u 15. kolu Superlige Srbije izazvalo je suđenje u Čačku na meču između Borca i Partizana koji je pripao crno-belima golom u 97. minutu.

Najpre je sporan bio gol Borca za izjednačenje, kome je, kaži u Humskoj, prethodio prekršaj nad levim bekom Partizana Nemanjom Miletićem.

– Sve zavisi od kriterijuma. Pomoćni sudija je blizu i mogao je da signalizira glavnom sudiji da je smatrao da je bio faul. Sve zavisi od kriterijuma koji je Anđelovski ima do tog momenta – rekao je analitičar suđenja Igor Radojčić na TV ArenaSport.

Dosta polemika bilo je i oko penala za Partizan u 88. minutu nad Markom Jankovićem, a koji Zoran Tošić nije pretvorio u gol.

– Igrač Partizana dolazi prvi do lopte, kasni fudbaler Borca, zakačio je protivnika, sapleo ga… Ispravna odluka. Nije trebalo da Čađenović dobije žuti karton – ocenio je Radojčić.

Zatim se najviše polemike povelo oko prekršaja nad Tošićem posle kog je isti igrač postigao gol za pobedu Partizana. Radojčić smatra da nije bilo faula za Partizan.

– Prekršaja nema. Postoji samo dilema da li je faul za Borac ili dozvoliti napad Borca – smatra Radojčić.

Nadoknada od skoro sedam minuta nije bila predmet sumnje u regularnost suđenja po Igoru Radojčiću.

– Ukoliko je sudija pokazao pet minuta i ako smatra da tih pet minuta nije nadoknađeno kako treba, ima pravo da još produži utakmicu. Faul je svirao pre isteka petog minuta, a skoro dva minuta se nije igralo posle toga, tako da je imao pravo da još produži – ocenio je Igor Radojčić.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter