4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Zemunov bedem izdržao 82 minuta, ali je Boaći ipak otklonio iznenađenje (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 29.10.17 u 14:55

Sve do 82. minuta crveno-beli nisu uspeli da slome otpor domaćeg tima.

Crvena zvezda je golom Ričmonda Boaćija minimalno slavila u Zemunu.

Prvu ozbiljnu šansu je već u trećem minutu utakmice imao Zemun. Korner je izveo Lasickas i gađao prvu stativu, Vučić je dočekao centaršut svog saigrača i gađao nešto jače nego što je trebalo da bi savladao Borjana.

Već tada se videlo da će Zemun biti tvrd orah danas. Dobro su počeli domaći igrači, a prvu izgledniju priliku je Zvezda imala tek u 17. minutu kada je bivši štoper Vojvodine i Partizana, Trajković, otklonio opasnost.

Inicijativa prelazi polako na stranu Crvene zvezde, Gabonac Kanga je sjajno preko cele odbrane Zemuna proigrao Pešića, kada je zablistao Šaranov i sjajno odbranio udarac Nišlije. Kanga je imao i jednu od najboljih prilika već u sledećem napadu, igrao se 30. minut kada je Kanga sa preko 30 minuta ‘ispalio’ loptu a ona otišla malo iznad prečke Zemuna.

FOTO: STARSPORT

Još jedna slična situacija u samom finišu poluvremena, s tim što je ovoga puta takođe sa preko 30 metara gađao Mičel Donald. Malo je falilo da sjajnim udarcem Holanđanin savlada Šaranova, ali mu je i falilo malo sreće.

Zvezda je u drugo poluvreme ušla sa imperativom postizanja gola i to se videlo od samog starta. Sabili su igrači Zvezde svog rivala u kazneni prostor, a veoma dobra prilika usledila je u 54. minutu kada je Kangi prilikom izgledne pozicija Lasickas izbio loptu u poslednjem momentu. Ipak, u nastavku akcije su Boaći i Babić imali prilike, ali je mreža šaranova ostala sačuvana.

Jednu od najboljih prilika propustio je Ričmond Boaći. Reprezentativac je pokupio loptu prilikom napucavanja Trajkovića od strane Pešića, gađao snažno, ali tik pored stative Šaranova.

Finiš utakmice je potpuno pripao gostima. Ređale su se prilike kao na traci i samo se čekao momenat kada će odbrana Zemuna pokleknuti i primiti gol. A to se desilo na osam minuta do kraja. Gelor Kanga je majstorski proigrao Pešića, a on poslao pas na peterac ka Boaćiju kojem je ostao lakši deo posla.


(Izvor: YouTube/AMVIDEO7S)

U finišu je iz kontranapada Zemun mogao do gola, kada je Kanga propustio stoprocentnu šansu. Prilikom te akcije je udarac u glavu ponovo dobio Frimpong koji se potom ipak vratio u igru.

U ovom istom terminu Bačka je rezultatom 2:1 porazila Javor. Golove za domaćina je na samom početku u razmaku od 10 minuta postigao Mićić, dok je u prvom poluvremenu precizan bio i Amanović tako da je konačan rezultat postavljen već nakon pola sata igre. Javor je u 54. minutu ostao bez Eliomara kojem je sudija Čolović pokazao direktarn crveni karton.

ZEMUN – CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)

/Boaći 82/

Sudija: Bojan Nikolić

Stadion: Gradski

Gledalaca: 3000

ZEMUN: Šaranov -Kiso, Trajković, Cvetković, Dimić – Lasickas, Lečić, Luković, Milutinović, Vučić, Mladenović

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Frimpong, Babić, Anđelković (od 57. Rodić) – Donald, Krstičić (od 75. Milijaš), Srnić (od 56. Radonjić), Kanga – Pešić, Boaći.

SUPERLIGA – 15. KOLO:

Subota:

Rad – Vojvodina 0:3 (0:1)
/Kojašević 21, Subotić 86, Jovanović 89/

Nedelja:

Zemun – Crvena zvezda 0:1 (0:0)
/Boaći 81/

Bačka – Javor 2:1 (2:1)
/Mićić 8, 18 – Amanović 30/

17.00 Mladost Lučani – Mačva 

17.00 Radnički Niš – Napredak 

17.00 Čukarički – Voždovac
17.00 Radnik Surdulica – Spartak Žrepčeva krv
17.00 Borac – Partizan

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

4 Komentara

  1. ..ko uci znace, ko mulja imace..trenutnu ‘prednost’, a onda foto-finis i FK P SHAMPIONNN SRBIJEEE .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter