1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Ko kaže da Igokea ne može bez Dorela Rajta? Tu su Ljubičić i Radivojević (VIDEO)

Objavljeno: 29.10.17 u 18:57

U jednom od derbi duela šeste runde regionalnog takmičenja, tim iz Laktaša je upisao novi trijumf.

Igokea je rezultatom 75:65 porazila FMP na svom parketu.

I pre samog početka je Igokea bila favorit u ovom meču, ali su mnogi potajno očekivali pobedu gostiju zbog hendikepa koji se desio timu iz Republike Srpske. Najbolji igrač Igokee, Dorel Rajt, koji je prosečno u ABA ligi ubacivao 27 poena je prešao u redove Bamberga i nastavio sa sjajnim partijama.

Ali je i Igokea nastavila dobro. Iako je sa druge strane imala raspoložene igrače iz predgrađa prestonice, pogotovo što se poenterskog učinka unutrašnjih pozicija tiče.

Domaćin je bolje ušao u utakmicu i od samog početka imao solidno vođstvo. FMP nikako nije uspevao da napravi neku seriju kojom bi se vratio rezultatsi. Na poluvremenu je Igokea imala plus od sedam poena, da bi već u trećem kvartalu stigla i do dvocifrene razlike. U poslednjoj deonici je znatno bolje zaigrao tim iz Železnika.

A pogotovo Majkl Odžo koji je imao simultanku protiv igrača Igokee. U poslednjem kvartalu je snažni centar postigao 10 poena i doveo FMP do svega par poena minusa, ali se i u toj situaciji bolje snašlaa Igokea koja je na kraju slavila sa dvocifrenom prednošću.

Sa po 14 poena su najefikasniji u pobedničkom timu bili Vuk Radivojević i Marko Ljubičić. Glogovac je imao 11 poena, a Rikić 10. FMP je predvodio Radanov sa 16 poena, dok su Čović i Odžo ubacili po 12.

ABA LIGA, ŠESTO KOLO:

Petak:

Cibona – Partizan 74:90

Mornar – Zadar 80:70

Subota:

Mega Bemaks – Cedevita 77:81

Nedelja:

Igokea – FMP 75:65

19.00 Olimpija – Budućnost

Ponedeljak:

18.00 Crvena zvezda – MZT

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter