5
Domaći fudbal

VEST KOJU SU ZVEZDAŠI DECENIJAMA ČEKALI POTVRĐENA: Crvena zvezda je od danas (i zvanično) šampion sveta! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 27.10.17 u 13:27

Fudbalski klub Crvena zvezda je skoro 26 godina nakon trijumfa nad ekipom Kolo Kolo iz Čilea u finalu Interkontinentalnog kupa i zvanično, od strane krovne fudbalske organizacije, FIFA, dobio ono što je tada na terenu svim pravima zaslužio – titulu zvaničnog šampiona sveta.

Na današnjem sastanku Saveta FIFA doneta je odluka da sve ekipe koje su osvojile titulu Interkontinentalnog (Tojota) kupa budu priznate kao šampioni sveta.

FOTO: FIFA screenshot

Interkontinentalni kup održavan je od 1960 – 2004, do pokretanja Svetskog klupskog prvenstva, a na njemu su se šampioni Južne Amerike i Evrope borili za titulu najboljeg tima sveta.

Crvena zvezda je tako dobila još jedno priznanje, koje je ne svrstava u red samo evropskih, već i svetskih fudbalskih velikana.

Podsetite se kako je to izgledalo 8. decembra sada već davne 1991. godine u dalekom Tokiju.

(Youtube/Crvena zvezda)

 

0
0

5 Komentara

  1. Cestitam.Tako je Stefane,pobedom u velikim mecevima,stvaranjem velikih igraca i osvajanjem medjunarodnih trofeja postaje se INSTITUCIJA.Isto kao KK Partizan.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter